10 tips om een goede speler te worden.

• Tags: , , , Geschreven door Tim op juni 30, 2012
 1. Techniek- Je kan nooit teveel oefenen op een bepaalde beweging. Voetbal is een technisch spel
  en dit moet je steeds goed onderhouden, je kan nooit genoeg oefenen om je techniek te verbeteren. Vergeet alleen niet dat je de beweging goed leert gebruiken op de juiste plaatsen en momenten tijdens de voetbaltraining of wedstrijd.
 2. Snelheid – Het is belangrijk om zowel je mentale en fysieke snelheid te verbeteren en deze te leren gebruiken tijdens het spel, op het juiste moment je snelheid te gebruiken. Werk aan je mentale snelheid, door het spelen in kleine wedstrijdjes van 3 V 3 of 4 tegen 4. Bouw je fysieke snelheid op door het uitvoeren van je technische beweging op snelheid. Keer op keer tot je merkt dat het goed is. En veel herhalen zodat je dit leert gebruiken in de wedstrijden.
 3. Stamina (fitness) – Heb respect voor je lichaam, zorg dat je de juiste voeding en het juiste drinken neemt, maar overdrijf ook niet.
 4. Gevoel – Dit gebruiken we om te leren wat we wanneer moeten doen. Speel zoveel mogelijk kleine wedstrijdjes waarin ze moeten leren voelen wat ze moeten doen. De juiste beslissing leren nemen. In elke situatie kan men iets anders uitvoeren, maar de welke. Dit kunnen ze dus enkel leren tijdens de voetbaltraining in kleine wedstrijdvormen. Leg het spel stil bij een foute keuze en laat ze denken wat de betere optie was.
 5. Spirit – Heel belangrijk, altijd postief blijven ook al win je of verlies je. Het is belangrijk dat je nooit opgeeft want opgevers zijn verliezers. Wanneer het niet goed gaat, geef niet af en probeer het opnieuw. Ik ben er van overtuigd dat het toch wel eens gaat lukken en dat zal je dan voldoening geven.
 6. Zelfdiscipline – Als je echt een goede speler wenst te worden moet je echt zelfdiscipline hebben. Een speler die niet tijdig gaat slapen, niet op zijn lichaam let, zal nooit top worden.
  Een lichaam heeft nood aan zelfdiscipline anders gaat het fout.
 7. Zelfvertrouwen – Dit is het belangrijkste. Soms is het verschil tussen een zeer goed speler of niet. Je krijgt zelfvertrouwen door het nemen van verantwoordelijkheid voor uw acties en handelingen. Als je geen zelfvertrouwen hebt ga je dit ook uitstralen naar anderen en zal uw prestatie verminderen. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt op het veld hoe meer lef je krijgt en je zal meer jouw technische bewegingen kunnen uitvoeren.
 8. Sportiviteit – Wees steeds sportief, maak je een fout laat dan de bal liggen. Ga niet de bal wegtrappen als iets niet gelukt is. Wees sportief en toon respect tov jouw eigen teamspelers maar ook van de tegenspeler.
 9. Lach – Zelfs de beste spelers op het veld zie je vaak lachen, dit omdat ze genieten. Dus laat het niet aan je voorbij gaan als het minder gaat. Blijf lachen en geniet op het veld.
 10. Sterren – laat je niet afleiden door vanalles maar kijk op naar sterren op het veld. Spelers zoals Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo en meer. Kijk naar hun en probeer hun acties na te doen. Iedereen kan elke beweging mits oefening. Maar geloof steeds bij jezelf en leef met de gedachte “IK KAN DIT OOK”.
Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*