Afwerken op voorzet bij onderbouw

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op mei 6, 2014
afwerken op flankvoorzet

Ook bij de onderbouw zijn oefeningen met afwerken op doel nodig. Deze oefening is gegeven bij de onderbouw van KA A Gent. De nadruk werd vooral gelegd op flankvoorzetten, en een dubbele bezetting voor doel.

Je zal zien in de oefening dat er ook een kruisbeweging is.

Leeftijdscategorie: U8-U12

Natuurlijk kan je deze oefening op afwerken ook gebruiken bij de ouderen groepen en er eventueel een conditionele prikkel in steken.

Maar genoeg gezegd, hieronder staat de oefening.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

afwerken op flankvoorzetZoals je kan zien starten we met 3 spelers altijd de oefening. De bal wordt ingespeeld naar de flank (1), die speler kaatst de bal af op de speler dat in steun komt (2). De flankspeler gaat na zijn kaats diep waarop de middenvelder de bal meespeelt in de diepte. (3).  De spits is op dit moment een loopactie aan het maken rond het potje om dan te versnellen naar de eerste paal. De middenvelder maakt een loopactie richting de 2de paal (4). Let op dat de spits voor de middenvelder insnijdt naar de eerste paal. Nooit andersom, anders klopt de timing voor doel niet. Men werkt steeds per groepen van 3. De spelers schuiven onderling door in hun post.

Na een aantal minuten kan je deze vorm starten aan de andere zijde.  Je kan alvast een variatie erin steken zoals je zelf verkiest.

Leg bij oefening de nadruk op hoe je de bal wenst. Wil je een lage voorzet of wil je een hoge voorzet waarop de spelers kunnen koppen. Ik denk bij de jongere leeftjiden dat een lage voorzet het beste is aangezien koppen nog niet bij iedereen lukt.

Zo, opnieuw een oefening die je kan uitvoeren op je trainingen. Spelers amuseren zich altijd als ze kunnen afwerken op doel. Dat hebben we ook gezien bij deze oefening.

Veel plezier en elke mening is welkom hieronder.

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

 1. greece

  Heb jullie boek aangekocht ik persoonlijk had graag trainingen vanaf leeftijd U19/U21 trainingen waar ze veel in beweging zijn

  mei 12, 2014 om 2:29 pm
 2. Tim

  Beste,

  Wij zijn volop bezig met een trainingsboek nu voor bovenbouw en volwassenen. Meer info volgt nog.

  mei 12, 2014 om 3:55 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*