Afwerkingsoefening door de as.

• Tags: , , , Geschreven door Tim op april 25, 2014
afwerkingsoefening 1

De volgende voetbaloefening is een afwerkingsoefening door de as. Wij hebben een variatie erbij gezet zodat je voldoende beweging in de oefening kan steken.

Je zal merken dat er in de afwerkingsoefening een stok staat, deze dient natuurlijk als een soort verdediger waarlangs de spelers zich moeten aanspeelbaar maken. Je kan deze vorm ook gebruiken als een opwarmingsoefening.

Leeftijdscategorie: U14-U21 en A-elftal

Je kan in deze afwerkingsoefening de snelheid ook omhoog brengen als je de spelers verplicht om in 1 tijd te werken. Natuurlijk zal dat niet in elke categorie kunnen, als het moeilijk is doe je 2 tijden.

Hieronder de eerste oefening (klik op de afbeelding om te vergroten)

afwerkingsoefening 1In de eerste afwerkingsoefening start A met het inspelen van de bal op B die aanspeelbaar komt naast de stok (1), B kaatst de bal terug naar A (2), A speelt de bal in naar C die zich diagonaal aanspeelbaar maakt (3). C gaat de bal kaatsen op B terwijl D zich ook aanbiedt bij C (4). Als B de bal ontvangt speelt hij de bal in de ruimte naar D waarop die laatste komt ingelopen (5). D snijdt met de bal naar binnen (6) en trapt op doel (7)

Men schuift door van A-B-C-D-A

Men doet dit 2×5′ , elke kant 5′.

De variatie oefening 2 (klik op de afbeelding om te vergroten)

afwerkingsoefening 2Deze vorm heeft een kleine aanpassing. De start is hetzelfde maar nu gaat speler C zelf doordraaien en de bal inspelen op D (4), D kaatst de bal terug op C (5). C speelt dan de bal diep in op E (6) die hierop de bal aflegt voor D (7) waarop die laatste afwerkt op doel (8)

Er wordt doorgeschoven van A-B-C-D-E-A

Opnieuw doe je hier 2×5′, elke kant 5′

 

Zo, wij hebben deze afwerkingsoefening online gezet voor jullie. Ikzelf heb ze reeds gegeven bij mijn team en zag heel veel vooractie en snelheid van uitvoering.

Ik denk dat jullie team dit ook zal kunnen dus veel succes ermee.

Laat maar weten of je opmerkingen hebt en plaats gerust een comment onder deze oefening.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*