Afwerkingsoefening vanaf de 16m lijn.

• Tags: , , , Geschreven door Tim op juli 24, 2014
Afwerkingsoefening vanaf 16m lijn

De afwerkingsoefening vandaag is er eentje van net buiten de 16m lijn. Meer en meer moeten de spelers lef hebben om toch te trappen net rond de 16m lijn. Velen willen op de stijl van Barcelona in de 16m lijn komen en dan scoren. Maar een mooie traptechniek of een mooi afstandschot kan ook voor doelpunten zorgen.

We hebben er een klein extraatje ingestoken voor de spelers die de bal kaatsen. Maar daar lees je meer over in de omschrijving.

Leeftijdscategorie: U12-U21 + a-elftal

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Afwerkingsoefening vanaf 16m lijn3 groepen van spelers. 1 groep staat op ongeveer 10m buiten de 16m lijn in deze afwerkingsoefening.

A start met het inspelen van de bal op B (1), B kaatst te bal terug (2), A speelt de bal in op C terwijl B rond A loopt (3). C gaat de bal inspelen op B (4) en B kaatst de bal diagonaal voor C (5) die afwerkt op doel (6). B gaat na het kaatsen richting de horden en doet jumps met 2 voeten.

Na een 7/8 ‘ doe je dit aan de andere kant. Men schuift door volgens letter: A-B-C-A.

Je kan voor speler B ook iets anders doen natuurlijk. Je kan er een loopladder leggen of eventueel stokken waarin hij moet slalommen.

Wanneer een kaats niet in de 16m lijn gegeven wordt dan mag de speler niet trappen maar moet hij een 1vs1 duel aangaan met de doelman.

Naargelang het niveau kan je het speltempo bepalen of het aantal baltoetsen. Als je een jonge groep hebt moet je er alvast een gerichte balcontrole in gebruiken op positie B.

Zo een nieuwe afwerkingsoefening die je kan gebruiken bij je trainingen. Laat alvast maar weten wat je er van vind via een reactie hieronder.

Veel succes

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*