Balcontrole oefenen op de voetbaltraining

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op april 23, 2012

Voetbaltraining moet goede balcontrole oefeningen bezitten!

voetbaltrainingBij elke pas hoort de perfecte controle. Het is dan ook heel belangrijk om een goed balgevoel te hebben zodanig dat je weet hoe je de bal moet spelen. Voor oefeningen op balgevoel op de voetbaltraining of info kan je hier terecht.

Met een goede controle kun je de bal kort bij je houden en in positie spelen voor de pas.
Bij een slechte controle is de kans groot op balverlies wanneer je de bal te ver van de voet brengt of jouw controle totaal de mist in gaat door gebrek aan balgevoel. Daar is de voetbaltraining ideaal voor, om te oefenen.

Hoe prettig is het niet om een lange lobbal te ontvangen en de bal dood te leggen met een controle uit de lucht. Dit zie je zelf op de voetbaltraining. Hier zijn enkele voorbeelden op topniveau.

Magistrale controle van Thiago, FC Barcelona. Let op hoe hij de bal volgt. Positionering, het juist inschatten waar de bal valt en balans zijn belangrijke punten bij het controleren van een hoog vallende bal. Het leuke is dat hij dit ook veel doet op de voetbaltraining.

[youtube]http://youtu.be/9yVIrSFysro[/youtube]

Hier zie je hoe Lionel Messi een hoge bal fenomenaal controleert, kijk naar zijn lichaam hoe hij de lijn van bal volgt. Belangrijk is ook om niet statisch te zijn, hierbij wil ik duidelijk maken om je lichaam soepel te houden. Je moet de impact van de bal opvangen.

[youtube]http://youtu.be/qRSGV_LmPCo[/youtube]

Dit zijn opmerkelijk balcontroles die niet alledaags zijn maar niet onmogelijk. Train ze veel op de voetbaltraining en wedstrijden.

Met kleine oefeningen kan je jouw kwaliteiten op balcontroles/First touch op de voetbaltraining verhogen. Door veel te herhalen zal je de bal beter aanvoelen.

Ontvang 3 Gratis voetbaltrainingen, klik hier om ze nu binnen te halen! Aarzel niet!

Enkele oefeningen die je thuis of op de voetbaltraining kan uitoefenen.

  • De bal in de lucht gooien of trappen en laten stilvallen op de wreef van de voet, buitenkant, binnenkant, dij, borst en hoofd.
  • De bal tegen een muurtje trappen en bal controleren vlak voor de voet, gebruik zowel links als rechtse voet. Doe dit thuis en op de voetbaltraining.
  • De bal op de wreef leggen en enkele seconden aanhouden, gebruik ook zowel links als rechts
  • De bal passen tegen muurtje of met 2, controleert de bal met links/rechts zo in loop voor de andere voet en terug passen. Varieer deze oefening op de voetbaltraining met korte passen langs de grond en geleidelijk aan verder te gaan. Gebruik ook deze oefening met de lange lobpas. Voor een goed ritme pas rechts, controleer rechts in loop voor linkse voet, pas links, controleer de bal terug met links in de loop van de rechtse voet en pas met rechts.

voetbaltraining

De balcontrole of m.a.w. de ‘First touch’ is een vaardigheid die van kleins af aan goed moet geoefend worden op de voetbaltraining. Met een goede controle kan je jouw tegenstander uitschakelen en een directe goede pas geven. Het is belangrijk bij het vragen van een pas te kijken of je vrij bent, weten waar de tegenspelers zich bevinden, kijken waar mogelijkheden zijn om te passen en waar de ruimte zich bevindt, hanteer dit ook op de voetbaltraining. Bij deze stappen kun je jezelf opstellen zodanig wanneer je de pas krijgt de juiste controle kan uitvoeren naar waar jouw pas zal toegaan of hoe je jouw verdediger kan omzeilen. Vb.: Controle links voor rechts te passen wanneer de verdediger links van jou staat, de controle moet met links gedaan worden en in de richting van de rechtse voet. Probeer steeds de bal te controleren in de richting waar de ruimte is of waar naartoe je wilt passen voor een snelle balcirculatie. Train dit altijd op de voetbaltraining of individueel.

Geniet van dit filmpje, Xavi Hernandez, meester in balcontrole en ruimte maken. Zijn acties op de voetbaltraining zijn ook mooi. Beste middenvelder ter wereld in mijn ogen, let op de controles met de hiel.

[youtube]http://youtu.be/1yiIj01OfHc[/youtube]

Ontvang 3 Gratis voetbaltrainingen, klik hier om ze nu binnen te halen! Aarzel niet!

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*