Blessures voorkomen op de voetbaltraining
Voetbaltraining moet aandacht schenken aan blessurepreventie
Blessures, velen onder ons hebben wel eens een blessure gehad. Het bederft de pret en voorkomt ons te doen wat we graag willen. Het is dan ook belangrijk dat zowel trainer als speler op de voetbaltraining weet wat te doen om te voorkomen van blessures of wanneer nodig de juiste aanpak te hanteren wanneer iemand een blessure oploopt. Vergeet niet voetbal is een contactsport waardoor het risico op blessures hoog is.
Als trainer is het belangrijk om een nodige basis mee te nemen naar het veld in verband met blessurepreventie. Het gebeurt vaak wanneer iemand zich op de voetbaltraining of wedstrijd pijn heeft dat aanpak meestal de verkeerde is vandaar dat trainers een workshop doen blessurepreventie of EHBO. De eerste zorgen zijn van groot belang, met de juiste handeling en kennis kan men erger voorkomen en kan de revalidatie met een goede start beginnen.
Zorg steeds dat op de voetbaltraining materiaal en verzorging aanwezig is om blessures goed aan te pakken. De nodige medische formaliteiten en adresgegevens van dokter, kinesist en fysiotherapeuten alsook van het dichts gelegen ziekenhuis. Bij voorkeur artsen met discipline in sport, een sportarts bijvoorbeeld.
Voorkomende blessures bij voetbaltraining of wedstrijd
De meest voorkomende blessure die men kan oplopen bij voetbal zowel op de voetbaltraining of wedstrijd zijn aan de voet, enkel, onderbeen, lies en knie.
Uit statistieken blijkt dat gevallen bij de knie op 30% ligt en bij de enkel en dij rondom de 15%.
De oorzaken zijn variërend, direct contact, bij het aanzetten, door weersomstandigheden, verstappen, verdraaien, slecht neerkomen bij een sprong en ook spelen op diverse terreinen (van kunstgras naar grasveld) .Je hebt acute blessures en chronische blessures, dit kan gaan van spierscheuren tot gewrichtspijnen. Nu ook door de jaren heen is een strenger toezicht van de scheidsrechter door harder in te grijpen om voorbeeld te stellen dat bepaalde tackles niet kunnen zoals langs achter wordt direct bestraft met een rode kaart.
Ontvang 3 Gratis voetbaltrainingen, klik hier om ze nu binnen te halen! Aarzel niet!
Blessures voorkomen op de voetbaltraining
Het is van groot belang om je lichaam in goede conditie te houden en weten waar eventueel jouw zwakke plaatsen zijn. Zo is het belangrijk om jaarlijks een goede screening te doen bij de arts (sportarts) om te zorgen dat men fit van start kan gaan voor het nieuw seizoen. Belangrijk is bij elke voetbaltraining een goede warming-up om de spieren warm te maken, goede doorbloeding. Zowel na de wedstrijd of voetbaltraining voldoende de spieren rekken, cooling-down, deze zorgt ervoor dat de spieren geen hardheid vertonen en spierpijnen.
Wanneer men een blessure heeft is het goed om deze tijd te geven om te herstellen en een voetbaltraining te staken.
Zorg dat je schoeisel goed is, conditie optimaal, en let op de voeding zoals eerder omschreven bij voetbaltraining.
Nog een gouden raad van voetbaltrainingen, bij het kleinste pijnsignaal aarzel niet om bij de arts te gaan om erger te voorkomen!
Ontvang 3 Gratis voetbaltrainingen, klik hier om ze nu binnen te halen! Aarzel niet!
Diederik R
Nog geen reacties!