Voetbaltrainingen Blog

afwerkingsoefening

Afwerkingsoefening na V-beweging – video

Deze keer tonen we een afwerkingsoefening nadat we een v-beweging hebben uitgevoerd. Een snelle richtingsverandering om te scoren op een klein doeltje.De afwerkingsoefening geven we vaak bij spelers van onderbouw en middenbouw. Bovenbouw kan je dit zeker ook doen, mits Lees meer »

schijnbeweging

Schijnbeweging: dubbel step on

De volgende beweging is een leuke die men overal op het veld kan gebruiken. Maar meestal gaat men deze schijnbeweging gebruiken op de flanken. Elke leeftijdscategorie kan deze oefening leren. Leg goed de nadruk op de korte en snelle handeling Lees meer »

zomerstop oefening

Zomerstop oefening: snel voetenwerk deel 2

Deze zomerstop oefening brengt een vervolg op de vorige oefening.Na de eerste handelingen komt er nog een extra handeling bij. Idem hier kan je dit alleen of met meerdere spelers doen. Veel succes met deze oefening.

zomerstop oefening

Zomerstop oefening: snel voetenwerk deel 1

In deze oefening wordt het snelle voetenwerk getraind. Je kan dit met 2 spelers doen of ook alleen, (gebruik maken van een muur). Snelle balbehandeling maar vooral veel controle hebben over de bal is belangrijk. Zorg ervoor dat je hoofd Lees meer »

Inoefenen technische vaardigheden 2 – video

Terug een video met een volledige oefening. In deze oefening worden opnieuw de technische vaardigheden getraind. We werken in 2 groepen en doen uiteindelijk 3 bewegingen. Leg de focus op de technische vaardigheden, de juiste uitvoering maar ook de versnelling Lees meer »

Schijnbeweging: Dubbele side step

Deze schijnbeweging is een toffe. Ze wordt heel vaak gebruikt bij profs maar zeker en vast ook voor de jeugd. De dubbele side step is beetje een look-a-like van de schaarbeweging maar er wordt nu niet rond de bal gedraaid, Lees meer »

Zomerstop oefening: zolenwerk slide naar binnen

Deze oefening gaat terug met zolenwerk. Deze keer is het de slide naar binnen. Veel plezier met deze zomerstop oefening. Laat maar weten wat je er van vindt.

Zomerstop oefening: zolenwerk slide naar buiten

Bij deze zomerstop oefening maken we gebruik van de voetzolen. Veel plezier met deze oefening. Vragen, stel gerust hieronder.

Inoefenen van technische vaardigheden – video

De volgende video is een oefening waarbij de technische vaardigheden worden getraind.Tal van bewegingen kunnen hierin geoefend worden. Leg een goede focus op de beweging die jij graag wenst te zien. Vraag de snelheid van uitvoering naarmate de beweging er Lees meer »

Schijnbeweging: Een Drieske

Deze beweging is gekozen door de trainer in die periode. Dries. Het is een leuke beweging die de spelers maar al te graag doen. Veel plezier met deze beweging.