Coördinatievorm: kasteelspel

• Tags: , , , Geschreven door Tim op december 28, 2014

Even een oefening geven rond coördinatie. Deze coördinatievorm is belangrijk voor alle leeftijden. Maar men zal deze vorm natuurlijk meer gebruiken bij de jongeren leeftijdsgroepen. Aangezien het een speelse vorm is van aanleren is dit misschien niet voor de oudere groepen.

We hebben deze oefening gegeven op 1 van onze voetbalstages en de spelers vonden het zeker aangenaam.

Het is een coördinatiespel genaamd: kasteelspel.

Leeftijdscategorie: U6 tot u12

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

coördinatievorm - kasteelspelZoals je kan zien op de tekening werkt met in 2 groepen. In het midden tussen de 4 vlagjes liggen er verschillende soorten materialen.

2 teams gaan het kasteel beroven.

Spelers A starten op signaal van de trainer, lopen zig-zag tussen de paaltjes (1), nemen daarna de bal uit de hoepel (2), leiden de bal naar de ingang van het kasteel (3) en nemen een schat (4), leiden terug rond het kasteel en leggen de bal terug in de hoepel (5), verlossen daarna speler B (6) die hetzelfde dan doet als speler A.

Fun: Welk team verzamelt de meeste schatten?
Doorschuiven: A-B-C-A
Duur: 2×7 2’R

Natuurlijk weten wij zelf ook wel dat men meestal over meerdere spelers beschikt dan deze 6 of 8. Als je met 2 trainers kan werken is dit natuurlijk wel gemakkelijker. Werk je alleen, dan splits je de groepen in 4. 2 groepen speler partijvorm tegen elkaar terwijl de andere 2 groepen dit coördinatiespel spelen.

Er zijn tal van variaties dat je in deze vorm kan steken. De spelers bijvoorbeeld verplichten om eerst met rechts te leiden en dan met links. Of ze moeten al met de voetzool rond het kasteel lopen. Ik noem maar op.

Ik denk dat jouw spelers dit zeker leuk gaan vinden. Probeer het maar eens in je team en laat ons hieronder weten wat je er van vindt.

Veel succes!

Gratis aanmelden bij Coachy

1 Reactie

  1. Afasi

    heb er voor al eens betaald top heb er veel vooruitgang mee gemaakt

    december 5, 2017 om 5:14 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*