Duel 1vs1 met snelheid en traptechniek.

• Tags: , , , Geschreven door Tim op september 27, 2016

Een dueloefening 1vs1 waarin men de snelheid, traptechniek, omschakelingen en pressing kan verwerken. Het is tevens leuk en men kan meerdere acties uitvoeren.

Het 1vs1 duel is reeds bij verschillende leeftijden gegeven. Gelijk op welk niveau is dit duel toe te passen.

Leeftijdscategorie: Alle groepen

 

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

1vs1-duel-met-snelheid-en-traptechniekHet 1vs1 duel kan met uitvoeren op verschillende afstanden. Hoe groter, hoe ouder de groep, hoe kleiner hoe jonger. Maar ook bij de oudere groepen kan men soms kleine ruimtes gebruiken.

De oefening is heel simpel. Aan beide eindlijnen staan 3 kegels met op elke kegel een bal. De bedoeling is dat de bal eraf getrapt wordt. De trainer staat met extra ballen uit het veldje.

Blauw leidt de bal tot voor het poortje van rood (1) waar hij de bal met de voetzool stil legt (2). Rood loopt in de bal en blauw gaat rond het poortje eerst om dan in het veld te komen (2,3). Rood maakt snelheid met de bal om een andere bal van de kegel te trappen. (4), blauw probeert de bal te onderscheppen. Als blauw de bal kan afnemen gaat hij aan de overzijde ook proberen een bal van de kegel te trappen.
Het duel eindigt niet na 1 bal. Als rood mist, krijgt blauw een bal toegespeeld. Als rood toch een bal omver trapt krijgt rood een nieuwe bal toegespeeld. De trainer heeft uiteindelijk maximum 3 ballen bij zich om in te spelen.

Wie trapt de meeste ballen van de kegel?

Dit duel vergt veel snelheid, inzet, overzicht, omschakelingen en pressing. Ook technische bewegingen kunnen belangrijk zijn.
Vooral de FUN-factor is ook aanwezig.

Veel succes met deze vorm en laat gerust iets weten hoe het ging.

Gratis aanmelden bij Coachy

5 Reacties

 1. Tom Herfsr

  Hoi Tim het enige waar ik moeite mee hebt in deze oefening dat ik als blauw indribbel en de bal in feite aan de tegenstander rood geef dat klinkt een beetje on natuurlijk zeg zomaar bal stil leggen op de voet en tegenstander loopt met de bal weg..

  oktober 7, 2016 om 2:35 pm
 2. Tim

  Dag Tom,

  Ik snap je, maar dit is een ingangzetting van een oefening. Sommige vormen kan je niet anders dan “onnatuurlijk” te laten starten. Nadruk is vooral, de startsnelheid van de speler die de bal krijgt en de omschakeling van de verdediger.
  Groeten

  oktober 8, 2016 om 8:53 am
 3. Marcel

  Leuk spel en makkelijk aan te passen op de doelgroep. Bij eerste jaar E ook kan ook de kleine doeltjes nog gebruik worden.

  oktober 12, 2016 om 4:20 pm
 4. Mulle Luc

  Naar oudere groepen toe kan men oefening aan twee kanten laten starten en krijgt men een dubbele 1-1 in veld. Overzicht houden in de ruimte en binnen bepaalde tijd verplichten te scoren. hebben dit uitgeprobeerd bij beloften en was zeer intensief met veel beleving. Doe zo verder, knappe site.

  november 10, 2016 om 7:38 am
 5. Tim

  Beste Luc,

  Bedankt voor je feedback. Zeker interessant om te weten dat het in dubbele duel extra animo is en meer intensiteit.

  Groeten
  Tim

  november 10, 2016 om 9:05 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*