Duel 2vs2 in speeddrill

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op oktober 1, 2014
duel 2vs2 met speeddrill

Deze speeddrill heeft verschillende aspecten. Er zit niet alleen snelheid in maar ook, duel, wendbaarheid, passing en afwerking. De afstanden van het veld bepaal je zelf. Je kan deze vorm ook in een 1v1 steken maar dan op een andere manier werken natuurlijk.

Een speeddrill is altijd leuk, je kan zien bij de allerkleinsten hoeveel fun ze hierin hebben. En eerlijk gezegd heb ik dit ook al gemerkt bij mijn beloften.

Leeftijdscategorie: U8 tot U21

(klik op de afbeelding om te vergroten)

duel 2vs2 met speeddrillMen werk in ongeveer een dubbele 16m en de breedte van de kleine backlijn, dit dan wel bij de oudste categorie, 1 groot doel en 1 klein doeltje. Er liggen 3 ballen klaar in een driehoekvorm.

Spelers A van beide teams versnellen naar hun bal, ze kappen de bal terug en leggen die in hun zone. (1,2), nadat ze dit gedaan hebben versnellen ze naar de 3de bal (3), wie eerst is pakt de bal en probeer zijn teamgenoot aan te spelen (4), die mogen dan ook aanvallen op het grote doel. De andere 2 proberen de bal af te nemen en te scoren in het kleine doel aan de andere kant.
Let op: Speler B mag pas vertrekken als speler A de 3de bal heeft.

De spelers wisselen onderling van plaats in het team.

Zoals ik reeds vermeld heb hierboven kan je deze speeddrill ook in een 1vs1 doen. Je laat gewoon speler B weg en speler A die de bal eerst neemt probeert te scoren bij de doelman. De andere speler probeert dan de bal af te nemen om te scoren in het kleine doeltje. Dan is het misschien ook een optie om de 3de bal richting het kleine doeltje te leggen.

Probeer deze speeddrill/afwerking/duel maar eens uit bij je team. Ik ben er zeker van dat de spelers het aangenaam gaan vinden.
Laat gerust een reactie na hieronder.

De oefening staat ook in het wit.
Veel succes

duel 2vs2 met speeddrill wit

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*