Gerichte balcontrole met opendraaien

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op oktober 18, 2016

De volgende oefening is een oefening met gerichte balcontrole en opendraaien. Ook het aspect van opnieuw aanspeelbaar zijn na een pas komt hierin voor.

Deze balcontrole oefening kan men toepassen bij veel leeftijden. Wij hebben ze reeds uitgevoerd bij beloften en U12 spelers. Alsook op onze voetbalstages.

Leeftijdscategorie: U7 tot U12 en ouder kan ook

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

pasvorm-met-opendraaienMen kan werken in 2 groepen of meerdere groepen. Afstand van A en B is ongeveer een 10 a 15m. Ruimte tussen de potjes kan u zelf bepalen naargelang de moeilijkheidsgraad dat u wenst.

A speelt de bal in op B (1), na de pas gaat A diagonaal aanspeelbaar komen waarop B de bal inspeelt (2), A draait open met het gezicht richting het poortje (3) en speelt de bal in op C (4). Daarna sluit A aan bij B en gaat B aansluiten bij C (5). C gaat daarop volgt de bal inspelen naar A. Zo kan je continue spel doen bij deze balcontrole oefening.
Na een aantal minuten doe je dezelfde vorm maar aan de andere zijde.

Men kan hier ook een spelvorm insteken. Passing door het poortje levert een punt op. Dus hoe sneller men de actie kan laten verlopen (goed doordraaien en passen), hoe meer punten men kan scoren.
Let wel op dat de balcontrole en het opendraaien nog altijd goed uitgevoerd wordt, anders verlies je het aandachtspunt van de oefening.

Hoe ouder de leeftijd, hoe smaller je ook het poortje kan maken. Ook kan je een verplichting doen van 1 of 2 tijden bij B.

Veel succes met deze oefening op balcontrole en doordraaien.

Laat hieronder maar jouw mening na.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*