Kunnen vrouwen voetbaltrainingen aan?

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op januari 23, 2013

Voetballen is tegenwoordig niet alleen meer een sport uitsluiten voor mannen. Elke dag zijn er steeds meer vrouwen die voetballen en daarmee ook regelmatig voetbaltrainingen afwerken.
Tijdens deze voetbaltrainingen werken ze ook zoals bij de mannen en jeugd op techniek, tactiek en alle andere facetten ervan.

Steeds meer meisjes gaan op jonge leftijd al naar de voetbaltrainingen en spelen regelmatig wedstrijden. Natuurlijk is dit zoals bij de jongens in de beginfase op een spelende wijze.
Als de vrouwen op latere leeftijd beginnen met voetballen is het al een stuk moeilijker omdat de coördinatie, het balgevoel en alle andere technieken moeilijker aan te leren zijn. Dus indien je als meisje graag wenst te voetballen, aarzel niet en begin er vroeg aan.

Men zegt meestal wel dat vrouwen schrik hebben zowel tijdens de voetbaltrainingen al in de wedstrijden. De angst gaan ze in de loop der jaren wel afleren.
Men is het begin gewoon om te reageren en de bal af te schermen met hun handen, de angst die ze hebben is groot. Daarom vroeg starten kan al een voorsprong geven voor de latere carrière.

Wat geven we in de beginfase op de voetbaltrainingen?

Natuurlijk gaan we niet starten met onmiddellijk te trappen en dergelijke. Het eerste wat we gaan doen is het balgevoel aan te leren.
Zo gaan ze alvast leren op welke manier men de bal kan hanteren.
De angst van de bal moet ook weg en daarom werken we ook in de beginfase met lichte ballen.
Naarmate de voetbaltrainingen vorderen zal men meer en meer balgevoel krijgen en de angst zal lichtjes weggaan.

Wat is het verschil tussen de mannen en de vrouwen?

De lichaamsbouw bij de vrouwen is natuurlijk anders dan bij de mannen. De vrouwen gaan moeten leren om op bepaalde manieren de bal te controleren. Zowiezo moet je er vanuit gaan dat jij ook hetzelfde kan als de mannen.
De verschillen zijn vooral te merken in het volgende:

– kracht
– snelheid
– uithouding
– explosiviteit

Op mentaal vlak zou je denken dat de vrouwen minder weerstand hebben tijdens de voetbaltrainingen of wedstrijden maar zoals je zelf misschien weet is dit het omgekeerde. Vrouwen zijn doorzetters en geven minder snel op. Ze werken hard om hun doel te bereiken.

Ook heeft men totaal geen probleem om een nieuwe speelster op te vangen. Iedereen krijgt vertrouwen. Maar zoals ook bij de mannen kunnen er discussies ontstaan en woordenwisselingen. Maar dit is nu eenmaal eigen aan het voetbal.

Dus vrouwen, waarom niet starten met voetballen? Het is een wereldsport die meer en meer gedaan wordt en deze sport kan nog groter en groter worden.
Hou er rekening mee, er is veel respect gemoeid bij vrouwen die voetbal spelen.
Het is niet alleen een sport voor mannen, het is een sport voor idereen.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*