Loopcoördinatie en gerichte balaanname

• Tags: , , , Geschreven door Tim op juni 19, 2014
loopcoördinatie

We zijn allemaal nog wat in rustperiode maar we hebben toch een loopcoördinatie oefening online gezet. Deze oefening kan je perfect doen als je met 3 spelers bent.

De oefening kan ook gedaan worden voor elke leeftijdscategorie. Een ladder of stokjes, een bal een paar potjes zijn slechts nodig.
Ben je alleen? Dan doe je enkel de loopcoördinatie, maar als je een muur heb in de buurt kan je de bal ook tegen de muur tikken en bij het kaatsen een gerichte controle uitvoeren.

Talrijke mogelijkheden dus.

Maar ik zal eerst de loopcoördinatieoefening even kort uitleggen.

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten).

loopcoördinatie Deze loopcoördinatie oefening bestaat uit 2 delen.

De eerste oefening heeft een ladder en hegjes. In de ladder voert speler A een bepaalde oefening uit(1) om vervolgens sprongen te maken over de hegjes (2), nadien versnelt hij rond de potjes (3) en krijgt dan een bal ingespeeld van C (4), A doet een gerichte controle achter de stok (5) en speelt in op B (6). B neemt de bal aan met een gerichte controle en sluit aan bij C.

Doorschuiven: A-B-C.

Oefening 2 heeft ook een loopladder maar in plaats van hegjes zijn er nu hoepels. En natuurlijk moet de balaanname nu gebeuren met de andere voet.

Zorg er voor dat de pas altijd steeds op de juiste voet ingespeeld wordt. Anders kan de speler die de bal ontvangt geen goede controle uitvoeren.

 

Nu heb je deze loopcoördinatie oefening gezien. Je kan deze oefening ook doen tijdens een gewone voetbaltraining in het seizoen. Je hebt meerdere spelers dus je kan ook beide oefeningen uitzetten en werken met 2 groepen.

Zoals reeds gezegd, zorg steeds voor een goede uitvoering van de oefening. Uitvoering is belangrijker dan de snelheid in deze oefening.

Werk je met jongere speler die nog niet veel loopcoördinatie gedaan hebben, dan kan je best enkel met hun starten eerst in de loopladder voor je alle oefeningen in elkaar steekt. Je zal zien dat ook zij, na een tijdje, hier geen probleem zullen met hebben.

Veel succes met deze oefening.

Gratis aanmelden bij Coachy

3 Reacties

 1. Kjell

  Zou het kunnen dat afbeelding niet overeenkomt met uitleg? Mvg

  juli 27, 2014 om 9:05 am
 2. Tim

  Beste,

  Welk onderdeel zou niet kloppen bij de afbeelding. Alles lijkt me overeen te komen. Mvg

  juli 28, 2014 om 11:58 am
 3. Le Page Ludo

  Ga deze oefening vanavond op training geven en dus eens kijken wat het geeft.

  augustus 13, 2014 om 2:46 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*