Loopcoördinatie met lange bal en koppen

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op mei 8, 2014
loopcoördinatie en lange bal

Deze oefening is een oefening waarin loopcoördinatie verwerkt zit in een afwerkingsvorm, alsook de lange bal is aanwezig.

Loopcoördinatie moet blijven onderhouden worden op gelijk welke leeftijd. Hoe jonger de spelers zijn, hoe meer aandacht hier voor nodig is.  Maar dan komt natuurlijk ook de oog-hand en oog-voet coördinatie op de training.

De vorm die wij hieronder geplaatst hebben is onlangs gegeven bij het beloften-elftal. Er zat veel snelheid in de oefening maar belangrijk was dat de loopcoördinatie oefeningen goed werden uitgevoerd.

Leeftijdscategorie: U16 tot A-elftal

Zorg voor voldoende ballen.

Ok hieronder de oefening (klik op de afbeelding op te vergroten)

loopcoördinatie en lange balJe hebt ongeveer een half terrein nodig of iets kleiner, hangt er vanaf welke leeftijd je hebt.

A gooit de bal in naar B die de bal terug kopt (1,2), B gaat na het koppen een versnelling doen rond de potjes richting de stokken, terwijl gaat A een lange bal geven richting C (3). B gaat zigzag doen langs de stokken en snelle skipping over de brugjes (4,5). Na de brugjes versnelt hij naar de bal die afgelegd is door C (6), B werkt dan de bal af op doel (7).

Je kan een puntentelling ook erin steken. Als C de bal kan omhoog terugkoppen en B kan in 1 tijd scoren telt het doelpunt dubbel.
Wat wij ook deden is, als C de bal kon koppen en B kopte de bal binnen was het 5 punten. Daar ligt de moeilijkheidsgraad natuurlijk al een stukje hoger.

Het doorschuiven is simpel. A gaat naar B, B naar C en C neemt de bal mee en gaat naar A.

Deze loopcoördinatie oefening inclusief afwerking is niet voor de jongere leeftijden aangezien men die lange bal niet kan trappen. Je kan wel eventueel C een bal geven die ze zelf moeten opgooien als B eraan komt en zo de lange bal er tussenuit laten.

Voila, veel succes met deze oefening. Hopelijk heb je er wat aan. Een reactie is altijd welkom.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*