Looptraining combineren met voetbaltraining

• Tags: , , , , , Geschreven door Tim op januari 31, 2013

Voetbal is een loopsport en dit wordt maar al te vaak vergeten tijdens de voetbaltraining. Vooral door de spelers, want als je zegt dat we eens gaan lopen dan zie je onmiddellijk de gezichten van de spelers. Deze straling veel zin uit :).

Specifieke looptraining gericht op het voetbalspel, is een onmisbaar onderdeel van het hedendaagse voetbal, alles draait om snelheid. Een voetballer moet niet alleen over sprintvermogen beschikken maar moet ook uithoudingsvermogen hebben.
Bij dit alles kan je ook je wendbaarheid trainen tijdens de looptraining.

Tijdens het voetballen of op de voetbaltraining komt een sprint van 40,50 meter maar zelden voor, voetbal is een duur en explosiviteits sport, sprintjes over korte afstanden komen veel voor en zijn belangrijk. Hierbij komen dan ook nog eens richtingsveranderingen bij in het spel.
Kortom, een onderdeel van het voetbalspel dat zeker extra aandacht dient te krijgen.

Je kan gebruik maken van verschillende sportmaterialen en van speciaal trainingsmateriaal waardoor de trainingen gevarieerd kunnen zijn en blijven. Deze zijn dan natuurlijk voor de spelers uitdagend en ze zullen minder met tegenzin de looptraining afwerken.

Paar korte exemplaren die nodig kunnen zijn op de voetbaltraining:

Al deze vormen kunnen ga je natuurlijk niet gebruiken in 1 voetbaltraining, hou steeds rekening met de arbeid/rust verhouding.

Zorg steeds dat men geen overbelasting heeft tijdens deze training. Lichte blessures zorgen voor mindere kwaliteit van de training.

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

  1. Irene

    Wil graag combineren met fysiotherapie hersteltraining

    september 22, 2017 om 5:02 am
  2. André ketelaars

    Ik wil het toevoegen aan mijn training

    november 14, 2017 om 8:50 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*