Opwarming met passing en frontale actie

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op april 1, 2015
opwarming pas en frontale actie

De volgende oefening is een opwarmingsoefening in combinatie met pasvorm en frontale actie. Deze opwarming kan je ook halfweg een voetbaltraining leggen als enkel een pasvormoefening.

Ikzelf heb deze oefening reeds gedaan bij mijn beloften en deze opwarming wordt ook gebruikt op 1 van onze voetbalstages.

Leeftijdscategorie: u8 tot u21 en eerste elftal

Hoe jonger de leeftijd hoe meer nadruk je kan leggen op het aantal bal-toetsen en uitvoering van de beweging. Bij de oudere groepen leg je dan weer meer nadruk op de snelheid en de verzorging in de passing.

opwarming pas en frontale actie De ruimte die je nodig hebt is ongeveer 30m op 30m. Je kan meerdere spelers gebruiken dan op de afbeelding natuurlijk.

A speelt de bal in op B (1), die kaatst terug (2). A speelt de bal door op C en zet druk (3), C gaat met een frontale actie A voorbij (4). (Let wel op dat A passief gaat verdedigen). C gaat na zijn actie de bal dribbelen naar het volgende potje (5).
C gaat nu de bal inspelen naar D (6) die de bal terug speelt (7). C tikt de bal door naar E (8), die een 1/2 doet met D (9,10). E neemt de bal mee en leidt deze tot de beginpositie. (11).

De spelers schuiven gewoon door volgens letter. A-B-C-D-E-A.

De frontale actie die je doet kan je natuurlijk zelf kiezen. Een schaarbeweging, overstap, … . Na een 8-tal minuten kan je dit doen aan de andere kant.

Zoals reeds gezegd. Hou rekening met de leeftijd van je groep. Leg je accenten op bepaalde punten gebonden aan de leeftijd.

Indien je vragen of opmerkingen, plaats dit hieronder maar.
Ook hebben we de oefening gezet in het wit.

Veel succes.

opwarming pas en frontale actie wit

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*