Partijvorm met omschakeling, passing in de diepte

• Tags: , , , Geschreven door Tim op augustus 21, 2014
partijvorm met omschakeling

Deze partijvorm die we online zetten kunnen vele ploegen gebruiken. Meerdere ploegen beschikken over bepaalde kwalitatieve spelers waarop omschakeling in de diepte nodig is.

Daarom hebben wij deze partijvorm voor jullie online gezet. Wij zijn er zeker van dat je dit goed gaat kunnen gebruiken. Alle accenten van de echte wedstrijd zitten er in. Je kan de moeilijkheidsgraad altijd aanpassen door de afstanden of spelersaantal te veranderen.

Leeftijdscategorie: U15-U21 en eerste elftal.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

partijvorm met omschakelingJe maakt gebruik van ongeveer 3/4 veld. Net over de middenlijn maak je ook een strafschopgebied, tussen zone 1 en 4 maakt je nog 2 zones waarin echt gespeeld wordt.

Men speelt 8vs6 in zone 3, de resterende 2 spelers van de andere groep zitten in zone 2.

Hoe gaat de partijvorm in zijn werk?

Rood speelt op balbezit 2 of 3 tijden en proberen 10 passen naar elkaar te geven. Indien dit lukt gaat rood proberen scoren bij de doelman aan de overkant, maar men gaat dan met 3 rode spelers het duel aan tegen de 2 witte spelers. Men scoort na een trap uit zone 2.

Indien de 6 witte spelers de bal kunnen onderscheppen in zone 3 proberen ze een pas te geven naar hun 2 spelers in zone 2 (die worden dan onder druk gezet door rood). Die proberen zo snel mogelijk een lange bal te trappen naar zone 4 waarop 2 of 3 witte spelers in infiltreren, men mag 1 controle doen in zone 4 en dan afwerken. Als de 2 witte spelers niet in staat zijn om in 2 tijden een lange bal te trappen dan spelen zij op balbezit met 8 witte spelers tegen 6 rode spelers en blijven er 2 rode spelers in zone 3 staan.

Hoe kan men scoren:

– door 10 passen te geven
– door het 3vs2 duel te winnen en te scoren
– door te scoren op een lange bal in de verste zone.

De ploeg die scoort begint altijd met balbezit.

Men kan ook een variatie doen door bijvoorbeeld 1 rode spelers tussen de 2 witte te plaatsen. Op deze manier is het al iets moeilijker. Maar de variatie in deze partijvorm zou ik pas doen bij de oudste groepen.

Zo, je kan weer verder met een oefening. Indien je nog vragen hebt rond deze partijvorm, laat gerust een reactie na hieronder.

Veel succes.

partijvorm met omschakeling wit

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

  1. henk

    Ik vind het leuke en nuttige trainingen goed opgebouwd en duidelijk.

    september 1, 2014 om 6:27 pm
  2. MC

    veel te lastige regels voor U12

    november 27, 2018 om 3:45 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*