Partijvorm op balbezit en flankwissels

• Tags: , , Geschreven door Tim op maart 2, 2014
partijvorm

Deze partijvorm heeft vele aspecten, men moet leren veranderen van kant. Men gaat de ruimte moeten zoeken en natuurlijk ook snel handelen.

In deze partijvorm hebben we ervoor gezorgd dat we met 3 neutrale middenvelders werken om hun vooral te laten beslissen bij de omschakeling en flankwissels.

Leeftijdcategorie: U15 tot A-elftal

Je zal moeten kijken of je voldoende spelers hebt, hoe meer spelers hoe minder de intensiteit natuurlijk. Hoe kleiner het aantal hoe meer afstanden men zal moeten afleggen. Ook kan je spelen met de afstanden van het veld.

Wel hieronder staat de partijvorm.

partijvormJe maakt dus 2 groepen en je 3 middenvelders zijn neutraal.

De bedoeling is dat het team de bal kan inspelen in een neutrale zone naar een teammaat, de tegenspeler mag daar NIET inkomen. Wanneer men een zone bereikt heeft gaat men proberen om een 2de zone te zoeken, dit via samenspel met de neutrale spelers. Als men een pas kan geven naar een vrijstaande speler in een 2de zone dan heeft men een punt gescoord. En zo gaat het spel verder.

Je kan de moeilijkheidsgraad verhogen door het aantal baltoetsen te verminderen of je kan zeggen dat men 3 zones moet bereiken voor men een punt gescoord heeft.

Belangrijk is dat de neutrale spelers steeds diagonaal ten opzicht van elkaar staan en met snelle handelingen proberen te veranderen van flank.

Zo veel succes met deze partijvorm. Altijd vrijblijvend om je mening te geven hieronder in een comment. Ik ben er zeker van dat het goed zal lukken bij jouw team.

 

Gratis aanmelden bij Coachy

6 Reacties

 1. John

  Super training ! !
  Heb veel hulp aan jullie trainingsvormen

  maart 7, 2014 om 9:44 am
 2. stanley Burger

  tot nu toe ben ik tevreden, de traingen geeft jou als trainer van u 15 en u 20 tot nadenken
  heel prettig. ik ben zelf docent van de knvb world coach in suriname

  groetjes stanley

  maart 11, 2014 om 2:35 am
 3. Manuel

  spelen de drie neutrale middenvelders dan mee met het team in B+

  maart 11, 2014 om 8:07 am
 4. Tim

  Dag Manuel,
  De 3 neutrale middenvelders spelen mee met de ploeg in B+. Deze spelers maken zich dus altijd aanspeelbaar, en het liefst ook roteren.

  Succes

  maart 12, 2014 om 8:45 am
 5. Frank

  Dag Tim,

  mogen de spelers van de partij in balbezit al in een vak staan als de bal erin wordt gespeeld ?

  maart 22, 2022 om 7:29 am
 6. Tim

  Dag Frank,

  Mag mag in het vak staan om de bal te ontvangen of erin lopen als de pas naar het vak gegeven wordt. Men mag enkel niet met de bal in het vak dribbelen. Men moet de bal ontvangen in het vak zelf.

  maart 22, 2022 om 4:59 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*