Pasvorm 4vs2 + 1k

• Tags: , , , Geschreven door Tim op augustus 9, 2016

Deze pasvorm is ideaal om te leren combineren met passieve druk. Later kan deze pasvorm omgezet worden naar een actieve partijvorm.
Je zal ook merken dat er in deze pasvorm een bepaalde omschakeling zit met negatieve druk. Bij de allerjongste spelers kan men deze pasvorm niet direct gebruiken, dit is meer voor de oudere leeftijden.

Leeftijdscategorie: U12 tot u21 + eerste elftal

 

 

4vs2+1k partijvormMen gaat werken in 3 zones van ongeveer 10 meter lang en 30m breed.
Blauw speelt tegen rood waarin rood eerst passief gaat verdedigen.

A speelt de bal in op B die breed legt op C (1,2). C speelt de bal in op D die vervolgens breed legt op A (3,4). A neemt de bal aan en dribbelt in de verste zone om de bal in te spelen op de doelman (5,6), C zorgt dat hij mee is in die laatste zone. (7).
De doelman gooit dan de bal naar A of C (8). Indien de bal bij C komt gaat C de bal leiden naar de eindzone en moet A proberen C nog te tikken (negatieve druk) (9).

Belangrijk is dat spelers B en D eerst ruimte maken voor men de bal gaat vragen.

A en C wisselen onderling van plaats alsook B en D. De 2 rode verdedigers doen dit ook. Na een 2-tal minuten wisselen de centrale spelers. Meerdere spelers kunnen achter A en C staan.

Dit is dus de basis van de pasvorm. Wil je echter dat de spelers meer actief gaan verdedigen en een partijvorm maken. Wel, als rood de bal kan afnemen, proberen ze te dribbelen met de bal over de startlijn van blauw. Bij een doelpunt kan men dan wisselen van plaats. Welk team scoort het meeste aantal doelpunten?

Begin altijd met je pasvorm eerst rustig uit te voeren en passieve druk. Naar verloop van tijd kan je het tempo opdrijven en een partijvorm maken.

Zoals je kan zien zijn we begonnen met nieuwe tekeningen, dit zal zo ook de komende oefeningen zijn.

Veel succes met deze pasvorm. Indien je vragen hebt, mag je steeds hieronder een opmerking plaatsen.

 

 

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

 1. Deprez werner trainer 1 st ploeg sk vlezenbeek

  ik vindt het een toffe oefening zal die dezen avond uit testen.

  augustus 9, 2016 om 1:42 pm
 2. Ralf

  om het wedstrijd echt te maken, denk ik aan om blauw
  C,B,A, D 8,10,6, 9 te maken en een verdediger op de zijkant van de 16 te plaatsen. Scoort 6 dan is er geen kantelmoment voor de keeper of de verdediger bij geen score en balbezit voor de keeper moet 6 (of 9 als variatie ) alsnog omschakelen en tikken of het scoren op een kleine goal naast C (8) te beletten.

  april 5, 2019 om 8:35 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*