Voetbaloefeningen in een opwarming

• Tags: , , , Geschreven door Tim op maart 12, 2014
voetbaloefeningen opwarming

Heel wat voetbaloefeningen kan je doen in een opwarming. In deze opwarming maken we gebruik van een pasvorm waarbij de doelman ook zijn opwarming krijgt.

De voetbaloefeningen hebben we ook een variatie gegeven welke hieronder ook terug te vinden is.

Leeftijdscategorie: U11 tot U21 en A-elftal

De basisopstelling en eerste pasvorm:

voetbaloefeningen opwarming A speelt de bal in op B (1), B speelt de bal breed op C die kaatst (2,3), B legt de bal terug op A (4) die de bal diep speelt op D (5), D is diagonaal gelopen om de bal te ontvangen van A. D kaatst de bal in op C die zich aanbiedt (6), C kaatst de bal terug naar D (7) die vervolgens de bal in de handen van de doelman trapt (8). De doelman gaat de bal dan diagonaal werpen in de loop van E (9), E neemt de bal aan en speelt in op F dat zich diagonaal aanspeelbaar maakt (10). F draait door en leidt de bal tot aan A (11).

Doorschuiven volgens letter.

Pasvorm opwarming variatieBij de 2de vorm hebben we een kleine variatie toegepast.

Alle eerste passen zijn dezelfde gebleven, enkel op het einde moet speler E een versnelling doen richting speler F omdat hij daar nog een 1/2 moet uitvoeren. (11 en 12) waarop F dan terug de bal leidt tot A.

Beide voetbaloefeningen kan je langs beide kanten doen natuurlijk.

Het aantal baltoetsen kan je zelf beslissen naar gelang de leeftijd. Hoe jonger de spelers zijn kan je natuurlijk de balcontroles inpassen.

Natuurlijk zijn er nog meerdere variaties die ja kan toepassen, maar dat kan je zelf bepalen. Elke trainer weet nog een aantal extra’s.

Veel succes bij deze oefening.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*