Voetbaloefeningen met afwerking op doel.

• Tags: , , , Geschreven door Tim op maart 5, 2014

Tijdens de voetbaltraining werken we graag af op doel. De voetbaloefeningen die we hieronder geplaatst hebben is vooral afwerking op doel vanuit de flank naar de centrale as.

Je zal zien dat er heel veel overlappingen en positiewissels gebeuren. Meer en meer is dit nodig in wedstrijden want vaak zijn spelers veel te statisch. Daarom dat we in deze voetbaloefeningen veel overlappingen gestoken hebben.

Leeftijdscategorie: u12 tot u21 + A-elftal

voetbaloefeningen op afwerking Zoals je kan zien begint deze vorm aan de flank. A speelt de bal in op B (1) die vervolgens C zoekt (2), C kaatst af op A (3) waarop A dan D aanspeelt (4), D speelt B aan (5) die vervolgens de bal in de loop van C speelt (6), die in de rug van D gegaan is, waarop C de bal op doel trapt (7).

Men schuift gewoon door volgens letter. Na een aantal minuten doe je dezelfde vorm maar starten aan de andere zijde.

2de oefening: variatie:

Afwerkingsoefening 2A speelt de bal in op C (1) die breed legt voor B (2), B speelt in op D (4) die kaatst op A (5), A speelt in op C (6)die rond B gelopen is, C speelt dan de bal door het poortje naar D (7) die rond A gelopen is en D werkt af op doel(8).

Doorschuiven doen we volgens letter en na een aantal minuten starten we aan de andere kant.

Opnieuw een aantal overlappingen die gebeuren tijdens deze vorm.

Zorg ervoor dat de timing steeds goed gedaan worden vooral de controle over de passing.

Na een tijdje ga je bij beide oefeningen zien dat de passing minder worden. Probeer dan de concentratie te stimuleren voor een extra 2′.

Als je deze voetbaloefeningen geconcentreerd uitvoert ga je zien dat er veel snelheid in het spel zit. De spelers gaan conditioneel getraind worden maar voor ook op vlak van concentratie moeten ze scherp blijven.

 

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*