Voetbaloefeningen op onze site!

• Tags: , , Geschreven door Tim op februari 17, 2014

Voetbaloefeningen op onze website zetten is geen probleem, op dit moment zetten we regelmatig voetbaltrainingen online maar soms is het misschien leuk om een bepaalde voetbaloefening te zien.

Meer en meer hebben trainers tijdens hun training het gevoel van: “dit vind ik goede voetbaloefeningen”. Dit hebben wij alvast ook. Daarom dat wij nu regelmatig een leuke voetbaloefening online gaan zetten.

email voetbaloefeningenMaar natuurlijk vragen wij ook een beetje jullie hulp. Met hulp bedoel ik dan, welke voetbaloefeningen willen jullie graag zien? Voetbaloefeningen over passing, techniek, afwerking, conditie, enz…
Indien jullie zelf voetbaloefeningen hebben die jullie willen delen met de anderen via deze site, dan mag u dit altijd doormailen naar ons: tim@1on1soccerskills.com .

Hoe kan je ons laten weten welke voetbaloefeningen wij online moeten zetten?
Wel heel simpel, je plaats hieronder gewoon een comment. wij bekijken alle comments en gaan daarop dan oefeningen maken. En aarzel niet om te reageren, er moet altijd iemand de eerste zijn hé :).

Wij hebben reeds al een aantal voetbaltrainingen online gezet van trainers uit Nederland en België, zelf heb ik al 1 ontvangen van iemand uit Duitsland.
De voetbaloefeningen die wij online willen zetten zal voor elke leeftijdscategorie zijn. Wij zullen steeds in de uitleg van de oefening zetten voor welke categorie dit mogelijk is. Natuurlijk kan je elke oefening geven bij gelijk welke categorie, zolang je wat aanpassingen doet en het tempo wat kan opdrijven.

Hieronder staat al een eerste oefening.

voetbaloefening opwarmingDeze oefening kan voor elke categorie gebruikt worden in de opwarming.

Beide spelers leiden de bal naar het middelste potje waar ze een kapbeweging uitvoeren om vervolgens de bal in te spelen op de volgende speler. Na de pas loopt de speler diagonaal naar speler B die de bal opwerpt waarop speler A de bal binnen kopt. De speler die kopt gaat dan de bal nemen en achter doel staan, de andere speler sluit aan bij de groep die de beweging moet uitvoeren.

Dit is een hele simpele voetbaloefening waarin je al verschillende aspecten kan leggen.

Ziezo, alle reacties zijn welkom en wij zullen er zeker hard aan werken om de voetbaloefeningen online te zetten die jij als voorkeur aangeeft.

Plaats hieronder gewoon een comment en wij zorgen er voor.

 

Gratis aanmelden bij Coachy

9 Reacties

 1. Dennis

  Hmm, er staan al veel leuke oefeningen op maar indien mogelijk nog wat leuke afwerkingsvormen of pasvormen

  februari 17, 2014 om 2:36 pm
 2. chris

  leuke oefening valt goed binnen de groep.Graag enkele conditie oefeningen
  ga vooral zo door erg leuk om terug te keren

  februari 17, 2014 om 4:51 pm
 3. Devos Patrick

  Oke goede opwarmingsoefening woensdag op training gedaan.bij U9. Leuk

  februari 17, 2014 om 6:10 pm
 4. colpaert denis

  Goedemorgen,
  Dank u voor de info, altijd interessant betreffende creativiteit, enz
  Nu wij vergaderen in de club elke maand 1 maal met de trainers bovenbouw
  Op de laatste vergadering werd er gesproken over het trainen op positiewissels in Balbezit, wel interessant om de spelers slimmer trachten te maken
  Mvg Denis

  februari 18, 2014 om 8:20 am
 5. Geert Vindevogel

  leuke site met allerlei mooie en interessante soorten van oefeningen. Goed bezig, doe zo verder zou ik zeggen. Keep up the good work.

  februari 19, 2014 om 7:53 am
 6. SVD Kortemark

  Merci voor jullie openheid over toffe oefeningen. Zo nu en dan probeer ik die uit met mijn U15 gasten in de bijzondere reeks. Ik verzamel mijn oefenstof door bij andere verenigingen trainingen te bezoeken. Paar keer op de velden van Cercle en Club gekeken bij de jeugd, erg leerzaam. Jullie site biedt ook zoveel toegankelijke info! Ben van plan jullie trainingsboek aan te schaffen. Vooral die toegankelijkheid voor ook niet-gecertificeerde trainers spreekt me aan. Je kan jullie oefenstof gemakkelijk begrijpen en er zit vaak een speels wedstrijdelement in waar mijn jongens van smullen! 🙂

  februari 20, 2014 om 10:18 pm
 7. Nicky

  Ik ben reeds in het bezit van het 1on1 soccerskills trainingsboek en boek 30 thematrainingen. Al vele oefeningen hiervan toegepast om mijn training. Spelers zijn altijd heel enthousiast.

  Naast deze boeken zou ik nog wat graag meer wedstrijdvormen/partijvormen terug vinden voor U11.
  Waarin nadruk wordt gelegd in b- (negatieve (& positieve) pressing waar het positiespel moet goed gekozen worden vanuit een lopende wv bv., rugdekking geven, uitstappen, …). Of B+ (met rondo’s, kaatsers, positiespel, aanval flank + voorzet, flankverandering, …).
  Wedstrijdvorm met snelle omschakeling van b- naar b+ of b+ naar b-.

  maart 3, 2014 om 12:19 pm
 8. Bora genc

  Beste, je kan ook de keepers mee integreren in deze oefening.

  maart 7, 2014 om 6:27 am
 9. chris demont

  een interesante oef. om te leren koppen maar graag had ik een paar oef op pasvormen met 1/2

  maart 25, 2014 om 1:32 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*