Wendbaarheidsoefening en duel

• Tags: , , , Geschreven door Tim op april 4, 2014
wendbaarheidsoefening en duel

Een speler moet meer en meer over wendbaarheid beschikken. De voetbaloefening die je hieronder zal terug vinden is gemaakt voor de jongere leeftijdcategorieën. Er zit een fun-aspect in en vooral de kinderen vinden het leuk omdat men steeds opnieuw een wedstrijdje speelt tegen elkaar.

Leeftijdscategorie: u7-u10

Het is een simpele voetbaloefening die toch belangrijke aspecten bevat om de wendbaarheid te verbeteren. Uiteindelijk ga je zien dat snelheid ook van pas komt.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

wendbaarheidsoefening en duelEr staan 2 ploegjes tegen over elkaar. Beide eerste spelers starten de vorm. Zowel A als B doen zigzag een opgelegde actie langs de stokken. Deze loopactie kan voorwaarts zijn, rugwaarts of op een andere manier zoals je zelf kiest. De trainer heeft ofwel visueel of auditief een signaal.

De trainers bepaalt zelf wie het eerst is en speelt de bal in op die speler. De speler die de bal ontvangt kan kiezen in welk doeltje hij gaat afwerken.

Als variatie kan je de spelers een bal laten leiden, na het leiden moeten ze scoren in een doeltje en dan pas speelt de trainer een bal in naar de speler wie het eerst scoort. Die speler dat de bal ontvangt moet dan wel gaan scoren in het tegenoverstelde doeltje.

Nog een variatie is dat men 2vs2 doet. 2 spelers die kort na elkaar de wendbaarheidsoefening doen en dan het duel starten. Of je kan 1 speler met de bal laten zigzaggen en 1 zonder bal. De coach speelt dan de bal in naar degene die zonder bal het snelst in het veld komt.

Zoals je kan zien, variaties genoeg om de spelers het plezier te laten krijgen maar ook om hun wendbaarheid te oefenen.

Leg goed nadruk op de uitvoering van de actie bij de stokken, juiste voet om af te duwen enzoverder.

Ik zou zeggen probeer het maar eens uit en laat ons weten wat jullie er van vinden.

Succes.

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

 1. Lenaerts Jan

  Leerzame oefeningen die ik toepas op training,eerst doe ik de oefening voor en dan is het aan de jongens en meisjes ,heel tof om te zien hoe zij het er van afbrengen en ja het lukt wel.
  Bedankt J.L

  april 8, 2014 om 11:40 am
 2. Gerain Manuel

  Absoluut goede oefening waarbij duel 1-1 gekoppeld wordt aan fysieke prikkel. Je kan stokken ook in T-vorm plaatsen met wendbaarheid rechts of links. Via auditief signaal ‘rechts of links’ wordt startsein gegeven. Stokken kunnen vervangen worden door hoedjes van verschillend kleur en het kleur roepen. Groeten. MG

  april 8, 2014 om 9:52 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*