3vs2 partijvorm met passieve of actieve druk.

• Tags: , , , , , Geschreven door Tim op februari 3, 2017

De partijvorm die we nu online gezet hebben is een partijvorm die op een passieve manier of actieve manier gedaan kan worden.
Hiermee bedoel ik dat de defensieve ploeg eerst passief kan verdedigen om de partijvorm vlot te laten starten. Nadien kan men overgaan tot een actieve partijvorm.

Deze vorm hebben we vooral gedaan bij bovenbouw en eerste elftallen.

Leeftijdscategorie: U16 tot U21 en eerste elftallen

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Wij hebben de ruimte altijd redelijk groot gemaakt, je mag natuurlijk de afstanden kleiner maken om snellere combinaties te doen.

De partijvorm is gedeeld in 2 delen. De groep met de letters (zie tekening) starten eerst. Als hun partijvorm gedaan is start de groep zonder letters.

Blauw A speelt de bal in op vragende blauw B die onder druk staat van rood A(1,2). Blauw B kaatst de bal terug op blauw A en gaat breed. (3). Op die kaats gaat blauw C zich ook aanspeelbaar maken, met rood in de rug.
Rood A gaat een keuze maken, zet ik druk op blauw A of volg ik blauw B. Blauw A speelt de bal in op blauw C (4). Blauw C kan daar een keuze maken, kaats op blauw B of terug op blauw A. (5). Maar kan bij mogelijkheid ook zelf doordraaien. Op de tekening zie je dat blauw C de bal terug kaatst op blauw A (5), blauw A dribbelt verder (6) en werkt af (7).
Indien rood de bal afneemt, mag men ook scoren in het doel van blauw.

Doorschuiven A-B-C (blauw), A-B rood. Na een tijdje wisselen van aanvallers en verdedigers.

Na een x-tal minuten starten we aan de andere zijde.

Deze partijvorm is vooral gericht op keuze maken. Zowel van de aanvallers als van de verdedigers. Snelle aanspeelbaarheid en combinatie.
Laat de spelers zelf keuzes maken en geef hen ook de mogelijke opties.
Zoals in het begin omschreven. Laat eerst alles wat passiever gebeuren zodat het vlot kan lopen. Na een tijdje laat je actief verdedigen.

Veel succes met deze partijvorm en laat ons weten wat je er van vindt.

 

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*