Afwerking op lange bal en duel 2vs1+K

• Tags: , , , Geschreven door Tim op december 16, 2015
afwerking op lange bal en duel

De volgende oefening is een oefening met afwerking op lange bal gevolgd door een duel 2vs1+K. Iedereen weet ondertussen wat die K betekent. Deze oefening kan niet gegeven worden aan jonge spelers aangezien men werkt met een lange bal over een groot doel. Zelf is deze oefening gegeven bij de beloften van Waasland Beveren en een 1ste provenciale A-kern.

Leeftijdscategorie: U16 tot Eerste elftal.

 

 

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

afwerking op lange bal en duelBij de afwerkingsoefening hebben we een half terrein nodig. Men plaatst een 2de groot doel ongeveer 16m buiten het strafschopgebied met de opening naar het midden. Naast het grote doel 2 kleine doeltjes met de opening naar het strafschopgebied.

Speler A van rood gaat een slalom doen tussen de stokken (1,2) om vervolgens een bal ingespeeld te krijgen van B (3), A kaatst de bal terug op B (4), op ditzelfde moment mag A van wit, de lange bal trappen over het grote doel (4). Rood A loopt naar het doel om deze lange bal binnen te koppen. (5,6). Op het moment van de lange bal versnelt B rood met de bal naar de wedstrijdruimte. A wit gaat na zijn lange bal het duel aan met B rood. Nadat A rood gekopt heeft gaat hij B rood helpen in het duel (7). Rood speelt dan 2vs1 met wit en probeert te scoren op het grote doel. Wit probeert na recuperatie de bal te scoren in het kleine doel.

Als variatie kan je er natuurlijk een 2de witte speler bij zetten, zodat het 2vs2 wordt. Let vooral goed de nadruk op de lange bal eerst. Want zonder die lange bal is er geen afwerking.

De doelman in het onderste doel mag die lange bal niet zien aankomen. Zo traint hij ook nog zijn reflexen op de doellijn.  Je kan de vorm eens links en rechts doen. Na een bepaalde tijd gaat rood de lange bal trappen.

Hopelijk is deze vorm duidelijk genoeg. Indien mag je altijd vragen stellen. Opmerkingen en reacties steeds welkom.

Veel succes met deze afwerking op lange bal en duel.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*