Afwerkingsoefening: bal in de diepte en voorzet

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op november 12, 2014
afwerkingsoefening, bal in de diepte en voorzet

De onderstaande afwerkingsoefening kan je bij verschillende groepen gebruiken. Het is leuk om te doen en heeft de doelmannen ook werk. Deze oefening heb ik bij mijn beloften gedaan maar is ook gegeven aan jongens van de U12.

De afstanden kan je aanpassen naar je eigen voorkeur, dit naargelang je leeftijdscategorie waar je training aan geeft.

 

Leeftijdscategorie: U12-U21 en Eerste elftal

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

afwerkingsoefening, bal in de diepte en voorzetZoals je kan zien maken wij gebruik van een half terrein in deze afwerkingsoefening. 3 groepen van een aantal spelers. 2 groepen op de middenlijn met elk een bal.

Speler A versnelt naar de verste stok en komt dan aanspeelbaar bij speler B (1), B speelt de bal in (2) en A kaatst die diagonaal terug (3). A draait zich om en vraagt de bal in de diepte van C (4). Terwijl A loopt gaat B de bal leiden tot aan de eindlijn (4). A neemt de bal mee van C (5) en werkt af op doel (6), terwijl loopt C ook richting eerste paal (5). Na het afwerken van A, gaat B voorzetten op A en C (7). En natuurlijk gaat A of C de bal scoren (8).

Let wel op, A moet in de rug van C gaan naar de 2de paal, dus C komt voor A gelopen naar de eerste paal. Timing is belangrijk.

Spelers schuiven door van A-B-C-A.

Na een 8-tal minuten kan je ook overgaan naar de andere flank.
Ikzelf heb me ook geplaatst aan de stok waar speler A moet achterlopen. Dit om daar eventueel nog wat korte druk te zetten in zijn rug bij de 1/2 op B.

Let goed op dat bij de diepe bal van C de bal echt goed in de loop van A gegeven is, zo kan A op snelheid naar het doel blijven doorgaan.

Probeer deze afwerkingsoefening maar eens uit en geef hieronder je bevindingen.
De oefening staat ook in het wit.

Veel succes

afwerkingsoefening, bal in de diepte en voorzet wit

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*