Afwerkingsoefening door de as met driehoekspassing

• Tags: , , Geschreven door Tim op september 28, 2015
afwerkingsoefening

Deze nieuwe oefening is een afwerkingsoefening waarbij gebruik gemaakt wordt van driehoekspassing door de as. De afwerkingsoefening is reeds gegeven bij de beloften en ook bij jeugdploegen. Het doel van de oefening is gewoon trappen op doel en scoren. Met natuurlijk een verzorging van passing. Veel vooracties en snelheid van uitvoering komen ook aan bod in deze afwerkingsoefening.

Naargelang de leeftijd kan je het tempo opdrijven. Start rustig en bekijk hoe vlot deze oefening gaat om daarna te versnellen. Laat de spelers niet stilstaan aan het potje, laat ze bewegen in de ruimte om de bal te vragen.

Leeftijdscategorie: U10 tot U21 + A-elftal.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

afwerkingsoefening We maken gebruik van ongeveer een half terrein. De potjes staan opgesteld in een driehoek. Bij speler A staan natuurlijk de meeste spelers, op elke andere plaats zijn 2 spelers voldoende. Bij E mogen er mogelijks 3 spelers staan.

A speelt de bal in naar B die zich aanspeelbaar maakt (1), B kaatst de bal terug op A (2), A speelt vervolgens de bal in op C die zich diagonaal aanspeelbaar maakt (3). Na deze pas gaat C de bal kaatsen op vragende B (4), waarop B de bal opnieuw kaatst op C (5). C speelt nu de bal breed op afhakende D (6), D speelt de bal terug op C (7), waarna D rond C gaat lopen. C speelt de bal in op E die zich aanspeelbaar maakt (8). E legt dan de bal mooi af naar D (9) die op doel besluit (10).

Alle spelers schuiven in deze afwerkingsoefening gewoon 1 plaats op. A-B-C-D-E-A. Zoals reeds gezegd, leg de nadruk op de vooracties en de snelheid van uitvoering. Je kan voor de afwerking zeggen dat speler D de bal eerst nog moet controleren alvorens hij mag trappen.

Na een 8-tal minuten doe je natuurlijk dezelfde vorm in de andere richting.

Zo, een nieuwe oefening die het korte spel kan bevorderen maar ook de afwerking op doel kan motiveren.

Veel succes bij deze oefening. Hieronder staat ook nog de oefening in het wit.

Afwerkingsoefening door de as met driehoekspassing wit

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*