Afwerkingsoefening voor zowel frontale beweging als flankbeweging.

• Tags: , , Geschreven door Tim op april 21, 2014
Afwerkingsoefening voor zowel frontale beweging als flankbeweging

Voor de volgende voetbaloefening hebben we een afwerkingsoefening gemaakt die we ook gebruikt hebben op onze voetbalstage.
Deze afwerkingsoefening maakt gebruik van een actie centraal waarbij een frontale beweging gemaakt moet worden, en een actie op de flank waarbij een flankbeweging gedaan moet worden.

Wij kunnen alvast zeggen dat de spelertjes het aangenaam vonden en ook leren een trap zijwaarts geven (wedstrijdgericht een voorzet).

Leeftijdscategorie: u7-u12

Je kan deze oefenvorm natuurlijk ook bij de oudere categorie doen, je kan dan bijvoorbeeld de speler die afgewerkt heeft op doel laten meelopen om dan te koppen op de voorzet.

Maar eerst de afwerkingsoefening hieronder. (klik op de afbeelding om te vergroten)

Afwerkingsoefening voor zowel frontale beweging als flankbewegingSpeler A start met het leiden van de bal naar het eerste potje (1) daar voert hij een beweging uit (2) om vervolgens te leiden naar het volgende potje (3) om daar te trappen op doel (4) “je kan aan dit laatste potje ook een beweging laten uitvoeren”. Na het trappen vraagt hij de bal bij B (5) en kaatst die terug in de loop van B(6). B leidt de bal op snelheid langs de flank (7) en voert halfweg een flankbeweging uit (8) vb. pull push. Na zijn beweging doet hij en versnelling met de bal (9) om vervolgens ter hoogte van de 2 potjes zijwaarts te trappen in het doel (10).

Doorschuiven volgens letter.

Zoals je kan zien kan je dit simpel ook doen met 2 grotere doelen en doelmannen. En je kan dan speler A laten omschakelen om te scoren op voorzet.

Na een zelf gelegde tijd doe je dezelfde vorm maar aan de andere kant starten zodat men moet voorzetten met de andere voet.

Deze afwerkingsoefening heeft dus een beetje vanalles, let steeds goed op de uitvoering van de opgelegde beweging.

Probeer deze oefening maar eens een keertje uit en laat ons hieronder weten wat jij er van vindt.

Veel succes ermee.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*