Driedubbele afwerking

• Tags: , , Geschreven door Tim op september 28, 2015
driedubbele afwerking

Een afwerkingsoefening waarbij deze keer 3 maal gescoord kan worden. Bij voorkeur is het 3 maal dezelfde speler die moet afwerken. Deze speler zal zowel met linkervoet, rechtervoet als met het hoofd moeten afwerken.

Zelf heb ik deze afwerking ook gegeven bij de beloften van Waasland Beveren en vroeger bij de U12 van KAA Gent. Reeds hebben eerste ploegen ook deze oefeningen gedaan met positieve reacties al gevolg.
Het is een afwerkingsoefening waarbij je de conditionele aspecten kan invullen maar ook fun-gehalte omhoog kan krijgen door druk te leggen op de afwerker. Je kan de spelers laten werken in groepen van 3.

Leeftijdscategorie: U12 tot U21 en eerste elftallen

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

driedubbele afwerkingMen maakt gebruik van een half terrein. Groepjes van 3 spelers. De spelers aan de zijde staan ter hoogte van de 16m lijn.

A start met het leiden van de bal en trapt op doel met de linkervoet. (1,2) Na het trappen van de bal versnelt hij naar B (3), B speelt de bal in en A kaatst die diagonaal terug (4,5). A draait zich om en krijgt een lange bal in de loop van C (6), A doet een gerichte controle richting doel, na de dribbel (7) trapt A met de rechtervoet op doel (8). Intussen is C na zijn pas begonnen met lopen richting de eerste paal (7) en is B snel met de bal aan het leiden richting de cornervlag (6).
Nadat A met de rechtervoet getrapt op doel heeft, gaat hij naar de 2de paal waarop B voorzet (9). A kopt dan de voorzet in doel. Probeer zo te timen dat A nog achter C loopt om zo naar de 2de paal te lopen.

Doorschuiven volgens letter A-B-C-A.

Je kan dus werken in teams van 3 spelers. Wie scoort het eerst 3 doelpunten? Let wel op dat de voorzet onderweg dan niet mag botsen en dat de ballen steeds van buiten de 16m getrapt worden.

Na een tijd, vb 8′ doe je dit ook aan de andere flank.
Men heeft zeker en vast een fun-aspect als deze vorm op het einde van de training gedaan wordt. De eerste die 3 doelpunten maken in 1 beurt mogen gaan douchen.

Veel succes met deze afwerking en laat maar je opmerkingen achter.

Driedubbele afwerking wit

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*