Duel 1vs1 met schaduwverdediger

• Tags: , , , Geschreven door Tim op november 27, 2014

De oefening die we hieronder geplaatst hebben is een 1vs1 duel. Dit duel hebben wij gegeven op 1 van onze stages bij de jongere groepen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dit niet kan gebruiken bij de oudere leeftijden.

Het is een duel waarbij de schaduwverdediger niet actief deelneemt aan het duel maar wel belangrijk is bij de actie. Hij is een soort hindernis voor de speler in actie.

Leeftijdscategorie: U7-U12 en ouder

Zoals gezegd. Wij plaatsen ‘en ouder’ omdat dit ook kan gebruikt worden bij de oudere leeftijden.

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Duel 1vs1 met schaduwverdedigerJe neemt ongeveert een ruimte van 16m op 16m. 2 spelers staan tegenover elkaar in het veld. Je ziet dat achter de doeltjes ook nog een speler B staat. De trainer maakt een keuze naar welke speler A hij de bal gaat inspelen.

Als rood A de bal krijgt gaat hij een 1vs1 duel aangaan met wit A. Indien rood A de speler voorbij is kan hij scoren in een doeltje, maar, als speler B van wit zich achter dat doeltje bevindt dan moet speler A van rood naar het andere doeltje gaan om te proberen scoren. Dit geeft de witte speler A de kans om terug te keren. Het is dus belangrijk voor de speler in balbezit om goed te kijken waar ook speler B staat.

Snelheid van uitvoering gaat hier een belangrijke rol spelen. Overzicht aanleren bij de jonge spelers is ook belangrijk.

Na het partijtje komt speler B in het veld en gaat speler C achter het doeltje. Speler A rust even uit.

Je kan werken met punten. Als de speler een opgelegde beweging kan uitvoeren voor hij scoort dan telt zijn doelpunt dubbel.

Wij merkten op onze stage alvast dat de spelers meer met hun hoofd omhoog keken dan naar de grond.

Probeer het maar zou ik zeggen, en laat ons weten wat jullie bevindingen zijn.

Veel succes.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*