Korte combinatie in pasvorm

• Tags: , , , Geschreven door Tim op april 1, 2014
korte pasvorm op snelheid

De volgende pasvorm die we online zetten is bijna hetzelfde als de pasvorm op onderstaande link. Maar het grootste verschil is dat er hier slechts 1 speler centraal staat.

Variant van deze pasvorm

Leeftijdscategorie: u14-u21 + a-elftal

Deze pasvorm heeft ook een overlapping, maar de bedoeling is vooral dat de spelers leren timen wanneer ze aanspeelbaar moeten zijn. Ook de spelers die bal inspelen moeten de juiste keuze maken op welke voet men gaat inspelen.

(klik op de afbeelding om dit te vergroten)

korte pasvorm op snelheidWe starten deze pasvorm eerst met 1 bal, zodat de oefening duidelijk is en de spelers gemakkelijk weten hoe ze moeten lopen. Nadat alles goed gaat kan je een 2de bal inbrengen en de bal laten starten bij A en D.

A speelt de bal in op B die zicht aanspeelbaar maakt naast de stok (1), B kaatst de bal terug (2), A speelt de bal in op C die zich aanspeelbaar maakt (3). C speelt de bal in op vragende B (4). Na die pas speelt B D aan die zich diagonaal aanspeelbaar maakt (5,6), D kaatst de bal af op C die ondertussen een overlapping gedaan heeft bij B (5), C past de bal terug in de loop van D (8). D start dan de oefening op zoals A deed maar bij E en F.

Belangrijk is dat aan de rode stok, de speler zich eerst naast de stok aanspeelbaar maakt om vervolgens te versnellen in de rug van die stok naar de andere speler. De stok is dus een denkbeeldige tegenspeler.

Je zal zelf eens moeten kijken, op basis van de leeftijd, hoe groot je de ruimtes maakt voor de passing. Naar verloop van tijd kan je het tempo wat opdrijven zodat de passing en concentratie 100% moet blijven.

Zo opnieuw een pasvorm waarmee je heel wat kan doen. Veel succes ermee en een reactie is steeds welkom.

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

 1. sandy de sutter

  Heb onlangs beide boeken gekocht en al eens het een en het ander uitgeprobeerd, enigste opmerking die ik eventueel heb is dat er nergens afmetingen vermeld staan je moet ze wel eventueel aanpassen afhankelijk van leeftijd waar je ze aan geeft maar het zou wel handig zijn als referentiepunt als je de oefening voor het eerst geeft.

  met vriendelijke groeten,
  Sandy De Sutter

  april 8, 2014 om 2:04 pm
 2. Khouri

  Merci beaucoup très cher ami vraiment très simpat

  december 26, 2023 om 7:01 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*