Krachttraining op de voetbaltrainingen

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op mei 10, 2012

Voetbaltrainingen hebben nood aan krachttraining

Zonder kracht kan men als voetballer niet optimaal presteren. Daarvoor hebben we een krachttraining nodig op onze voetbaltrainingen.

Bij het voetballen hebben we kracht nodig bij elke inspanning die we doen, zoals bij een sprint, trap, sprong, versnelling, een duel en tackles. We kunnen deze trainen door technische en fysische oefeningen te doen op de voetbaltrainingen. Trainers moeten weten dat we voor een krachttraining bij het fysische nadruk leggen op de kracht, flexibiliteit, uithouding, coördinatie en natuurlijk de snelheid. Krachttraining is geen nadeel voor de snelheid, kracht en snelheid zijn een vereiste als voetballer! De meeste voetbaltrainingen worden gebaseerd op techniek en tactiek maar als we nu dezevoetbaltrainingen in combinatie brengen met de elementen die belangrijk zijn voor de kracht dan haalt men als voetballer het optimale. Er moet tijd besteedt worden, inzicht zijn door de trainersstaf en ondersteuning van erkende medische mensen die op wetenschappelijke basis een structuur hebben om kracht op te bouwen. Nog een belangrijk punt is om een goede voeding te gebruiken, om afbraak van spierweefsel tegen te gaan en om het lichaam met zijn spieren te kunnen voeden. Voldoende eiwitten, zuivelproducten en nu en dan eens een goed stuk rood vlees.

Download hier 3 gratis trainingen

Oefeningen kracht op de voetbaltrainingen

Zoals bij elk onderdeel hebben we een basis nodig op de voetbaltrainingen, basiskracht. Deze basis zorgt ons om als voetballer een goede start te maken. Het voorkomt vroegtijdige blessures en is een belangrijk gegeven in de voorbereiding van het seizoen of na een winterstop. We concentreren ons op verschillende spiergroepen maar trainen die elk afzonderlijk. Door een goede basis kunnen we de spier goed en optimaal opbouwen op de voetbaltrainingen. voetbaltrainingenDe voetbaltrainingen worden dan voorzien van enkele oefeningen puur op kracht, dit kan met gewichten zijn of gebruik maken van een teamgenoot. Vele nemen geen tijd voor op de voetbaltraining een krachtoefening te doen, zo een sessie mag maar 15min duren dus in theorie voldoende mogelijk om op de voetbaltrainingen deze uit te voeren! Met een goede basis in de voorbereiding kan men tijdens het seizoen oefeningen op de voetbaltrainingen doen ter onderhoud van de spieren.

Hier heb ik enkele oefeningen omschreven die ik als speler beoefende om de kracht te optimaliseren bij de voetbaltrainingen:

  1. Neem een ploegmaat met ongeveer het zelfde gewicht als jij op je rug en maak enkele kniebuigingen. Als je iemand op je rug neemt die veel zwaarder is bestaat het gevaar voor blessures (variant voor de kuiten is dan door op de tenen te staan)
  2.  Hinken op de voorvoeten voor het verstevigen van de enkels
  3. Sit ups, buikspieren trainen
  4. 10 x opdrukken, verstevigen van het bovenlichaam, varieer door handen op de bal te plaatsen

Download hier 3 gratis trainingen

In combinatie met stabiliteitsoefeningen verstevig je nog meer jouw lichaam, belangrijk zijn oefeningen voor de romp.

[youtube]http://youtu.be/ZwUHErI3fy0[/youtube] Gratis aanmelden bij Coachy

1 Reactie

  1. theo De Gieter

    vind jullie oef. fantastisch

    oktober 22, 2018 om 2:41 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*