Loopcoördinatie en wendbaarheid met bal

• Tags: , , , Geschreven door Tim op september 9, 2014
loopcoordinatie en wendbaarheid met bal

De volgende oefening is een oefening op loopcoördinatie en wendbaarheid met bal. Deze oefening kan je gebruiken bij verschillende leeftijden. Het is een leuke vorm waarin alles aan het werk komt, je kan er zowel koppen in steken als een afwerking op een groot doel.

Zelf heb ik deze vorm reeds gegeven bij de beloften. Je kan goed zien dat de gretigheid en snelheid erin komt. Velen doen dit graag omdat er veel variatie in zit.

Leeftijdscategorie: U8 tot U21+ A-elftal

(klik op de afbeelding om te vergroten)

loopcoordinatie en wendbaarheid met balJe maakt hier een ruimte van ongeveer 30 m tussen doelman en het doeltje en 20 m tussen beide spelers.

A versnelt voorwaarts of rugwaarts naar het potje (1) waar hij dan de opgeworpen bal van de doelman terug kopt (2,3). Je kan ook de bal laten werpen op halve hoogte om te kaatsen binnenkant voet. Hierna gaat A de bal vragen bij B waarop B inspeelt en A kaatst (4,5), A voert dan loopcoördinatie uit in de ladder of stokken (6). Als A uit de ladder komt speelt B opnieuw de bal in (7) en A kaatst terug richting de stokken (8). B dribbelt langs de stokken terwijl A een slalom doet (9). A komt de bal vragen van B die inspeelt (10), A doet een korte controle voor het potje (of stok)(11) en trapt dan gericht op het kleine doeltje (12).

Je kan natuurlijk ook een extra doelman gebruiken en de spelers laten afwerken op de grote goal. Enig nadeel is dat je dan een kunstgras veld nodig hebt om het korte werk te doen. Een gewoon terrein gaat al snel kapot gaan als je dit kort voetenwerk gaat uitvoeren.

Je laat de spelers onderling met elkaar wisselen. Na een 5-tal minuten doen we dezelfde oefening aan de andere kant.

Deze loopcoördinatie oefening en wendbaarheid met bal kan je dus bij elke leeftijd gebruiken. Aarzel niet om dit te doen. Het is fun ook als je er per duo een wedstrijdje in steekt. Vb het afwerken op het doel.

Veel succes met deze oefening, laat gerust een reactie na hieronder. Ook de oefening staat hieronder in het wit.

loopcoordinatie en wendbaarheid met bal

Gratis aanmelden bij Coachy

3 Reacties

 1. verstricht Eric

  dit is een fantastiche oefening vooral voor de fysiek van 14 jarigen .
  het gebeurde wel na de passage tussen paaltjes dat speler A effe moest wachten

  november 9, 2014 om 3:48 pm
 2. jairo

  muito bom este exercicio posso uzar no futsal

  augustus 29, 2017 om 11:43 am
 3. siffour ayoub

  merci beaucoup

  maart 3, 2018 om 9:31 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*