Loopcoördinatie wekelijks op de voetbaltrainingen

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op juni 8, 2012

Loopcoördinatie is een belangrijk onderdeel en moet zo bij alle voetbaltrainingen aanwezig zijn.

Het zorgt voor een betere coördinatie en een betere looptechniek. Op de voetbaltrainingen zal je ook merken dat bij deze oefeningen ook andere punten aspecten van ons lichaam getraind worden zoals de flexibiliteit, fysieke uithouding en aanbouw van spieren die ons zal sterker maken bij het voorkomen van blessures.

voetbaltrainingenBij het lopen is het belangrijk dat we op de voetbaltrainingen op een juiste manier lopen. Lichaam goed in balans en een goed voetenwerk. We moeten ook aandacht vestigen op de manier hoe we lopen, welk gedeelte we van onze voet gebruiken en hoe ons lichaam moet meebewegen.

 

 

Oefeningen voor op de voetbaltrainingen

Er zijn tal van oefeningen die onze loopcoördinatie kunnen bevorderen op de voetbaltrainingen.
Verschillend naar materiaal gebruik en vormen. Je kunt de loopcoördinatie trainen in vormen van wedstrijdjes, tikspellen, drill-oefeningen en deze kunnen zelfs ook aanwezig zijn in andere oefeningen zoals afwerken naar het doel.
Materialen die kunnen gebruik worden bij loopcoördinatie zijn kleine kegeltjes of potjes, speedladders, lage hekjes, stokken, enzovoort dus variaties genoeg!
Even wil ik eens dieper ingaan op het gebruik van de speedladder.
Met de speedladder wordt er vooral gekeken naar het voetenwerk. Het is belangrijk om op de voetbaltrainingen het voetenwerk goed te doen en dan de snelheid van uitvoering te verhogen.

Hier loopcoördinatie-oefeningen voor op de voetbaltrainingen in verschillende vormen.

Oef speedladder: snel rechts/links stappen in de ladder, aan het einde gooit speler blauw de bal en moet speler rood de bal in doel mini-doel koppen. Variaties bij het instappen van de ladder zijn mogelijk.

Oef potjes: snel zijwaarts tussen de potjes, linkse voet schuin voorwaarts links dan rechtse voet schuin voorwaarts naar rechts, op het einde bal vragen links of rechts, blauw speelt bal en afwerken doel.

Oef horde en paaltjes: met beiden voeten over de horde springen, sprint naar paaltjes en snel slalom tussen de paaltjes, (2×7’)

voetbaltrainingen

 

 

 

 

 

Nuttige links van voorbeelden voor loopcoördinatie op de voetbaltrainingen
voetbaltraining snelheid en coördinatie:

[youtube]http://youtu.be/QaaxFdfxn64[/youtube]

Variaties voor de speedladder:

[youtube]http://youtu.be/gx3d8e1Zfv8[/youtube] Gratis aanmelden bij Coachy

1 Reactie

  1. Daniel Van Cappellen

    ok

    augustus 25, 2018 om 1:50 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*