One touch passing en afwerking op klein doel.

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op januari 27, 2017

Deze oefening is een one touch pasvorm. De titel zegt het al volledig, alles in 1 tijd behalve dat er nog een technische beweging in de oefening voorkomt.
One touch is niet altijd bij elke leeftijdsgroep aangeraden, maar men mag wel de jongere spelers ervan laten proeven. Het is nooit verkeerd om bij de allerkleinste eens een one touch passing in te steken.

Leeftijdscategorie: U12 tot u21 en eerste elftal

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Deze one touch pasvorm kan je laten uitvoeren op een ruimte van 30m op 20m. Afstanden kunnen groter of kleiner naargelang je leeftijdsgroep.

Om de oefening en eerste pas goed te laten verlopen laten we C starten met rond de stok te lopen (1), waarop A dan de bal inspeelt (2) en C terug kaatst (3). A doet gerichte balcontrole om dan richting de stok te leiden (4). Aan de stok voert A een opgelegde beweging uit (5) om dan te versnellen met de bal (6) en in te spelen op vragende B (7). B kaatst de bal terug (8) waarop A de bal in 1 tijd binnen trapt (9).

Na een aantal minuten doen we de oefening aan de andere kant.

Doorschuiven gaat van A-B-C-A.

Wil je graag de one touch compleet houden, dan kan je die dribbel actie eruit laten en A onmiddellijk (na de kaats van C) laten diep spelen richting B.

Je kan hier allerlei variaties op vinden. Het is aan jou om je creativiteit zijn gang te laten gaan.

Veel succes met deze one touch passing en laat ons weten wat je er van vindt.

 

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*