Pasvorm: korte en halflange passing.

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op juli 30, 2014
pasvorm korte en halflange passing 1 kleur

Onderstaande pasvorm heb ik onlangs uitgevoerd bij de beloften op Waasland Beveren. Het is een oefening dat je bij verschillende leeftijden wel kan gebruiken. Je zal merken dat er gebruikt gemaakt wordt van verschillende passen. Korte passing en halflange passing.

Naargelang de leeftijd van je groep kan je natuurlijk nog veel variëren.

Leeftijdscategorie: U11 – U21 + a-elftal

Je zal zien dat het 2 oefeningen zijn, een variant eigenlijk op een reeds gemaakt oefening maar nu op een grotere afstand. Hieronder vind je een link waarin de basisoefening staat.

==> Basisvorm op onderstaande pasvorm <==

De eerste oefening is ongeveer hetzelfde.

(klik op de afbeelding om te vergroten)

pasvorm korte en halflange passing 1 kleurMen werkt in de ruimte tussen de grote backlijn en het middenveld. Zowel A als D starten gelijk met de bal. Men leidt de bal richting de 3 stokken (1), B en E maken zich aanspeelbaar tussen de buitenste stokken waarop A en D inspelen(2). B en E kaatsen terug (3) en A en D spelen de bal terug mee in de loop van B en E maar langs de andere 2 stokken (4). B en E nemen de bal mee (5) en spelen in op C en F (6), die laatste sluiten aan bij de groep naast hun (7).

Deze oefening doe je ongeveer 8minuten. Na 8 minuten ga je over op de variatie.

pasvorm korte en halflange passing 2 kleur Deze pasvorm start zoals de eerste vorm maar met natuurlijk een aantal aanpassing. In plaats van dat C en F de bal meenemen bij de volgende groep kaatsen ze de bal terug op B en E (7), B en E spelen dan de bal in op A en D(8), A en D kaatsen dan de bal af op C en F (9) waarop die laatst de bal terug mee geven in de loop van A en D (10)

Opnieuw moeten beide groepen tegelijk starten.

Deze keer weer 8 minuten werken.

Je zal waarschijnlijk de opmerking geven van: “de spelers of de ballen kunnen tegen elkaar botsen in het midden”. Dat klopt, maar hier moet je dan een nadruk op leggen dat de spelers moeten kijken voor men past. In een wedstrijd moet men ook kijken of er geen spelers in de paslijn staan.

Het is dus niet alleen een pasvorm maar ook een vorm waarin de spelers moeten kijken en timen van passen.

Laat maar weten wat jullie van deze vorm vinden met een reactie hieronder.

Op aanvraag staan de oefeningen hieronder ook nog eens met witte achtergrond.

Veel succes.

pasvorm korte halflange passing 1pasvorm korte en halflange passing 2

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

  1. greece

    heb deze oef. bij U 21 gedaan op perfecte grasmat en alles liep zeer goed

    augustus 15, 2014 om 8:40 am
  2. sven.inghelbrecht@telenet.be

    heb deze oefening gedaan met U13 … variantes die ik er heb ingestoken : toevoegen van een loopladder na de eerste pas, werken met 2 ballen tegelijkertijd zodat er voldoende snelheid in zat … veel er op aangedrongen om in 1 tijd te spelen … na een paar aarzelende minuten verliep het vrij vlot …. Spelers moesten ook door luid roepen aangeven dat ze de bal wilden toegespeeld krijgen

    maart 17, 2015 om 3:25 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*