Snelheidsoefening met technische beweging

• Tags: , , , Geschreven door Tim op november 23, 2015
snelheidsoefening

Een nieuwe snelheidsoefening waarin niet alleen de snelheid maar ook de vista en de technische beweging een belangrijk punt zijn. Spelers moeten meer en meer snelheid kunnen maken bij hun beweging maar ook tergelijkertijd het overzicht bewaren. Deze snelheidsoefening is een perfecte vorm om dit aan te leren. Je kan ze gebruiken voor de jonge spelers of de oudere groepen.

 

Leeftijdscategorie: U8 tot U21 en Eerste elftal

 

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

snelheidsoefeningWe hebben ongeveer een ruimte van 20m op 20m. In het midden staat een vierkant van 5m op 5 m. Ook plaats je 2 verschillende kleurpotjes in dit vierkant op de hoeken zoals op de afbeelding.

Beide spelers starten op signaal van de trainer met dribbelen naar de stok. Op ongeveer 2m van de stok roept de trainer een kleur. De spelers moeten kijken waar dit kleur zich bevindt en dan de opgelegde beweging uitvoeren zodat ze uitkomen richting dat kleur. (1,2). Beide spelers leiden de bal rond het kleur (3) en voeren dan opnieuw dezelfde beweging uit, aan de stok, maar naar de andere richting (4). Na de laatste beweging trappen ze op doel.

Wie van de 2 is het snelst? Je kan bij deze snelheidsoefening ook de doeltjes omdraaien en een speler achter het doel zetten. De werkende speler trapt de bal over het doeltje en de 2de speler achter het doel kopt deze binnen. Maar natuurlijk is dit voor de oudere leeftijden.

Je zal merken dat het wat stroef gaat in het begin omdat de spelers te vaak naar beneden kijken. Na een tijdje zal dit sneller gaan. Je krijgt een fun-aspect en competitiegevoel in deze vorm.

Meestal doen wij ook nog de omgekeerde kleuren. Als je vb een rood en wit potje hebt. De trainer roept rood maar de speler moet dan naar wit gaan, en omgekeerd. Dit om de moeilijkheidsgraad nog te verhogen.

Voila, veel succes met deze vorm en jullie meningen zijn altijd welkom hieronder.

reactiespel met kleuren en bewegingen wit

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*