Teambuilding op de voetbaltraining

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op april 23, 2012

Voetbaltraining, teambuilding in verwerken?

Een kampioenenwedstrijd met nog 10 minuten te spelen, 1 goal te maken om kampioen te zijn. Nog 10 minuten lang er vol voor gaan en dan vlak voor tijd wordt die belangrijke goal gemaakt die het seizoen in pracht afsluit. Een verdienste die bij heel de ploeg ligt.
Teambuilding zorgt ervoor dat op de voetbaltraining de spelers een hechte groep vormen, elkaar motiveren en samen strijden voor eenzelfde doelstelling.

Iedere speler heeft zijn taak in de ploeg, zijn identiteit. De speler moet dan op elke voetbaltraining de nodige kennis opdoen wat de doen in situaties, wat zijn rol is. Het belangrijk als coach om een goede verstandhouding te hebben met de spelers, een goede kijk naar de spelers toe wie welke rol moet vervullen en rekening houden met de spelers voor mogelijke ideeën.

Ontvang 3 Gratis voetbaltrainingen, klik hier om ze nu binnen te halen! Aarzel niet!

voetbaltraining

Motivatie moet ten allen tijde aanwezig zijn. Niemand afbreken wanneer iets niet goed gaat in plaats daarvan moet men elkaar aanmoedigen, zorgen voor die extra boost!

Men moet loyaal blijven aan elkaar, vergelijkbaar als een leger die samen ten strijden trekt en ieder voor elkaar zen leven zou wagen. Het is dan belangrijk als coach om op de voetbaltraining zijn spelers dan goed te kennen om te weten hoe men ieder individu kan motiveren.

Begin van het seizoen moet men als coach op de 1e voetbaltraining duidelijk afspraken maken wat de doelstelling is voor het seizoen. Moedig de spelers aan, naar het team toe maar ook naar de speler persoonlijk zelf. Elke speler afzonderlijk moet ten vollen achter de doelstelling staan, het begrijpen in team en in zichzelf.

Je kunt teambuilding trainen, zo kan je op de voetbaltraining oefeningen geven die je als een team moet uitoefenen. Oefeningen die de nodige fun-factor hebben en die voor elke speler evenveel inspanning vraagt. Zo leren de spelers na elke voetbaltraining elkaar beter en beter te kennen.
Men moet werken als één groep. Iedereen accepteren en voor elkaar vechten op het veld.
voetbaltrainingZo is het ook een goed idee om eens met de ploeg leuke activiteiten buiten de voetbal zoals een pretpark bezoeken, bowling, … Tijden het seizoen kan eens een weekendstage doen met de ploeg. Zorg voor activiteiten die zowel voetbal inhoud als daarbuiten, en niet enkel op de voetbaltraining.

Een oefening op de voetbaltraining van FC Barcelona die ik gevonden heb met de nodige fun-factor.

[youtube]http://youtu.be/KGw4OyKq3b0[/youtube]

Kortom, voor teambuilding is het niet enkel de spelers die naar elkaar moeten luisteren maar ook de coach. Zorg voor structuur, de nodige motivatie en streef naar dezelfde doelstelling. Doe dit dus niet enkel op de voetbaltraining.

Ontvang 3 Gratis voetbaltrainingen, klik hier om ze nu binnen te halen! Aarzel niet!

Diederik R.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*