Techniek op de voetbaltraining: stop en start.

• Tags: , , , Geschreven door Tim op januari 29, 2014
voetbaloefeningen speeddrill

We gaan nog een voetbaltraining online zetten op onze website. Deze training is gebaseerd op stop en start. Een korte kap of andere beweging en dan weer versnellen.
Zoals altijd zetten we onze voetbaltraining in 4 blokken. De eerste algemene blok is een opwarming waarbij alle spelers samen in groep staan en de trainer balgewenningsoefeningen toont.

Je kan deze voetbaltraining dus gebruiken bij verschillende bewegingen, en natuurlijk heb je talloze variaties die je kan toepassen.

We gaan van start gaan met de eerste blok.

Blok 1: Trainen beweging

Opwarming 2 groepen starten schuin tegenover elkaar.

A en B leiden naar het eerste potje (1), waar ze de eerste kapbeweging uitvoeren (2), belangrijk is dat ze de beweging uitvoeren zodat de bal afgeschermd is ten opzichte van de andere speler die komt.
Na de kap leiden ze terug naar hun beginpotje (3) waar ze een schijnbeweging doen (4) om vervolgens door te leiden naar het volgende potje (5), aan dit potje komen ze opnieuw elkaar tegen en voeren ze weer een kapbeweging uit (6) waarbij hun bal afgeschermd is. Tenslotte versnellen ze met de bal terug naar hun beginpotje (7).

Dan start de volgende speler.

 

Blok 2: Speeddrill

Speedrill 2 groepen spelen tegen elkaar. Telkens starten ze met 2 spelers van de groep.

A leidt de bal snel naar het poortje terwijl B langs de achterkant van het poortje komt (1), A legt de bal stil en loopt rechtdoor (2), B neemt de bal mee en scoort zo snel mogelijk in het doeltje (3).

Welke groep is het snelst?

Je zal zien dat de spelers onder druk het moeilijk gaan hebben soms om de bal goed stil te leggen. Ik kan u verzekeren dat er FUN aanwezig zal zijn.

 

 

Blok 3: Afwerking

afwerking tijdens de voetbaltrainingElke speler werkt nu individueel.

Speler A leidt de bal diagonaal naar het potje (1) waar hij de kapbeweging doet (2), dan versnelt hij naar het potje (3) waar de volgende speler staat en daar doet hij opnieuw een beweging (4). Wanneer hij deze beweging gedaan heeft vertrekt speler B ook diagonaal.
Speler A gaat na zijn laatste beweging de bal leiden naar het vorige potje (5) waar hij dan een schijnbeweging doet (6) om vervolgens te scoren op het doeltje (7).

Nadruk leggen op de korte beweging en de versnelling na de beweging

Speler A sluit aan dan bij B om dan de andere kant te starten.

 

Blok 4: Duel 1vs1

Duel Het 1vs1 duel is altijd een vorm om te kijken of men de aangeleerde acties durft doen tijdens een kleine partij.

A leidt de bal snel naar het potje waar het een kapbeweging doet (1) , B versnelt rond de potjes om dan te verdedigen op A (1).
Als A op een gegeven moment B zal tegenkomen kan hij een schijnbeweging doen en scoren in 1 van de doeltjes. B kan na onderschepping scoren door de bal door het blauwe poortje te lopen.

Indien de afstand te groot is kan je deze aanpassen door de speler B ook diagonaal te laten lopen naar het potje in plaats van rond het doeltje nog.

Het spreekt voor zich dat nadien dan de rollen omgekeerd zijn.

 

Na blok 4 kan je natuurlijk nog een gewone wedstrijd spelen met je team.

Deze voetbaltraining hebben wij uitgevoerd op 1 van onze stages en op de club. Je kon op het einde goed zien dat de spelers kort konden kappen en vooral die belangrijke versnelling deden. Deze versnelling is een must anders kan men nooit van de verdediger weglopen.

Veel succes met deze voetbaltraining.

 

 

Gratis aanmelden bij Coachy

1 Reactie

  1. Sefie

    Leuke training weer!

    januari 30, 2014 om 1:36 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*