One touch passing + afwerking

• Tags: , , , , , , , , , , Geschreven door Tim op mei 5, 2015
One touch passing

Op de volgende tekening staan 2 oefeningen, de eerste oefening kan gebruikt worden bij een opwarming maar deze kan bv ook gebruikt worden bij linietraining (beperkt aantal spelers, spelers uit de centrale as). De tweede oefening is/kan een vervolg zijn op de 1ste oefening. Bij beide oefeningen gaan we trainen op one touch passing, bewegen tegenover elkaar, ruimte maken voor medespelers en bij de 2de oefening komt er afwerken bij.

Leeftijdscategorie: u8 tot u21 en eerste elftal

Ikzelf ben wel voorstander om eerst een goeie aanname te leren dan direct over te gaan naar one touch passing, dus bij de jongere leeftijdscategoriën zou ik daar toch niet in overdrijven. Ik heb deze oefeningen al gegeven aan mijn U12 spelers en we zien dit meer en meer in onze wedstrijden tot zijn recht komen.

(klik op de afbeelding om deze oefening te vergroten)

One touch passing opwarming

Welke ruimte gebruiken we hier: start met 10m op 8m tussen de potjes, wil je het moeilijker maken….. verklein de ruimte.

Oefening 1:

A speelt in op B(1), B kaatst de bal terug op A(2) en beweegt direct naar links of rechts(3), C beweegt in de andere richting(3) en krijgt de bal van A(3). We doen nu net hetzelfde maar starten op bij C. Na een 2 tal minuten wisselen de spelers van positie. Nadat iedereen op elke positie heeft gestaan, doen we net hetzelfde maar nu doen we alles in 1tijd. Dus als C de diepe bal krijgt van A, kaatst hij direct op B, B kaatst op C en hij speelt diep op A, dit dien we 1 minuut.

Variant: Met verdediger (zoals op de tekening), in de 1ste fase passief, in 2de fase druk zetten in de rug van speler B.

 

Oefening 2:

A speelt in op B(1), B kaatst de bal terug op A(2) en beweegt direct naar links of rechts(3), C beweegt in de andere richting(3) en krijgt de bal van A(3). C kaatst de bal op vragende B en werkt af op minidoel. Dit kan natuurlijk ook op een duiveltjes/doel zijn met of zonder keeper. Ik heb hier speler D tussen de doeltjes geplaatst zodat hij snel de bal kan nemen na het afwerken van speler B. Op deze manier kunnen we weer snel opstarten.

Doorschuiven: A>B>C>D>E>A

Variant: Idem als bij oefening 1, met verdediger (zoals op de tekening), in de 1ste fase passief, in 2de fase druk zetten in de rug van speler B.

Er zijn natuurlijk nog meerdere varianten op deze oefening maar daar gaan we het later nog over hebben 🙂

Hopelijk ook via jullie reacties, want het is door onze kennis te delen, dat we elkaar beter gaan maken en vooral onze spelers en daar doen we het toch allemaal voor.

Veel succes met deze oefening, laat gerust een reactie na hieronder. De oefening staat hieronder ook in het wit.

One touch passing opwarming

Gratis aanmelden bij Coachy

2 Reacties

  1. arthur korenromp

    kun je deze oefening ook doen als tussenvorm moet binnenkort examen doen en het thema is onmiddellijk na balverlies druk zetten en dieptepass verhinderen heb ook jullie thema boek welk thema past daarbij

    mei 7, 2015 om 12:19 pm
  2. David

    Deze oefenvorm kan je ook als TV gebruiken. Voor jouw examen kan je oefeningen halen uit de thema’s, omschakeling van BB-BV of positieve pressing.

    mei 15, 2015 om 9:13 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*