Voetbaltraining: nadruk op korte passing en opbouw via 3 en 4

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op juli 21, 2013

De voetbaltraining die hieronder staat is een training gebasseerd op het opbouwen en korte passing.

Aangezien we in de voorbereiding zitten is het balgevoel ook weer nodig. Daarom dat de pasvormen en in de opwarmingsfase het leiden van de bal weer wat geïntegreerd zijn.

Deze voetbaltraining kan gegeven worden vanaf de U13 tot het A-elftal.

De opwarming

Opwarming 2×7′, 2’R dynamische stretching.

1/ A, C, E, G leiden de bal naar het midden en spelen dan de pas rechtdoor naar de andere speler. Na hun pas doen ze opwarmingsoefening diagonaal rond het buitenste potje en sluiten ze aan. De spelers die de bal ontvangen nemen deze mee naar rechts tot bij de andere groep.

2/ Nu kaatsen de andere spelers terug en geven A, C, E, G een diagonale pas op de volgende speler. 4 ballen werken gelijk.

Partijvorm:

Partijvorm 4vs4: 4×1′

1/Kaatsers spelen maximum 1 tijd, spelers in het midden 2 tijden. Kaaters mogen naar elkaar indien passing naar speler in het midden te moeilijk is.

Partijvorm 4vs4: 4×2′ 1’R
2/ De kaatser die de bal krijgt komt in het veld met de bal, de pasgever gaat uit het veld. Kaatser krijgt nog 2 tijden na balaaname.

Pasvorm met opbouw en loopcoördinatie

Pasvorm met opbouw via 3 en 4. 2×8′ 2’R

Oefening 1: B doet loopcoördinatie, als hij uit de ladder komt gaat hij aanspeelbaar zijn voor A, A speelt in en B draait open. B zoekt C die aanspeelbaar komt naar de as, C kaatst af op D, D draait door en leidt de bal tot bij de andere groep.

Oefening 2: B doet opnieuw hetzelfde en speelt weer in op D, D gaat nu de bal kaatsten op C die daarop inspeelt op E, E leidt terug de bal tot bij de andere groep.

Partijvorm 8vs8

Partijvorm 8vs8: 3×10′ 2’R

Rood probeert zijn teamspeler op de flank aan te spelen, die neemt de bal in het spel terwijl de pasgever zijn positie inneemt. Rood probeert dan ook de overkant te zoeken.

1ste 10′: 3 tijden
2de en 3de 10′: 2 tijden

Na training gezamelijke stretching 5′ in cirkel.

Ziezo, alweer een voetbaltraining die je kan gebruiken bij je eigen team. Zelf kan je deze voetbaltraining natuurlijk nog aanpassen naar eigen keuze.

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*