Voetbaltraining op frontale en kapbeweging.

• Tags: , , , Geschreven door Tim op februari 12, 2014
voetbaloefeningen

We hebben nog eens een voetbaltraining gemaakt waarin een frontale beweging en kapbeweging getraind wordt. Deze bewegingen kan je natuurlijk zelf aanpassen naar keuze.

Waarom wij regelmatig frontale acties doen is omdat je deze overal op het veld wel kan gebruiken.
Deze voetbaltraining die we online zetten hebben we reeds gegeven op 1 van onze stages. De snelheid van uitvoering is zo aangenaam om te zien op het einde van de oefening. Dit doordat de spelers kort na elkaar een beweging moeten uitvoeren.

Je kan deze voetbaltraining zowel aan jong als aan oud geven. En zoals gewoonlijk blijven wij hetzelfde systeem behouden van opbouw.

Opwarming:

De opwarming bij ons is steeds snel voetenwerk, de spelers staan in een cirkel rond de trainer of rond een speler die de bewegingen voortoont.

Blok 1:

Opwarming tijdens de voetbaltraining Een simpele opstelling in deze opwarming.

A en C starten met het leiden van de bal naar het middelste potje (1), daar doen ze een frontale beweging (2) en versnellen naar een potje in de hoek (3) waar ze een kapbeweging uitvoeren (4) om vervolgens te passen op de speler B – D. Deze laatste doen dan net hetzelfde richting elkaar toe. Zo blijft de oefening vlot lopen. Na een aantal minuten wordt de beweging in het middelste potje gedaan naar de andere richting.

Probeer na de beweging in het midden steeds een versnelling te steken.

 

Blok 2:

Loopcoördinatie en koppen Loopcoördinatie, snelheid, koppen, beweging, alles zit in deze voetbaltraining.

A speelt de bal in op B (1) en gaan elkaar tegemoet (2), B doet een frontale beweging op A (3) en versnelt naar de hoek (4) waar hij een kapbeweging doet . A doet loopcoördinatie in de brugjes om vervolgens te versnellen rond de potjes en de bal te vragen bij B (4), B werpt de bal op naar A  (5) en A kopt in het doeltje (6).

Onderlinge plaatswissel. Na een tijdje kan je dit ook in de andere richting doen, dan plaats je daar ook je brugjes.

 

Blok 3:

AfwerkingsoefeningBij de afwerkingsoefening op deze voetbaltraining willen we wat nadruk steken in de snelheid van uitvoering maar zowiezo steeds op de versnelling na de actie.

A leidt de bal tot het eerste potje (1), waar hij een frontale beweging doet (2) na de beweging versnelt hij naar de achterste zone (3) waar hij een korte kapbeweging doet (4) om dan een pas te geven tussen het rode en blauwe potje richting B (5), B neemt de bal gericht aan en versnelt naar het middelste potje (6) om daar een frontale actie te maken (7), als laatste versnelt hij opnieuw (8) om uiteindelijk te scoren in het kleine doeltje (9)

Na een tijdje andere kant starten.

 

Blok 4:

Duel 1vs1 2 ploegen spelen tegen elkaar in het 1vs1 duel.

Deze oefening hebben we reeds al een keertje gedaan. De spelers doen tiktak op de bal en op signaal (kleur) van de trainer versnellen de spelers rond die kleur en doen het duel met de middelste bal. Degene die de bal kan trappen of scoren in een doel wordt uiteindelijk verdediger van dat doeltje, de andere speler neemt de bal tussen het kleur waar men rond gespurt is. En zo doen ze nog een 1vs1 duel.

De trainer kan daarna variëren met de kleuren, vb rood roepen en de spelers moeten naar blauw en omgekeerd.

Fun heb je zeker en vast in deze oefening. Dubbele punten kan je geven wanneer men scoort na een frontale beweging.

Op het einde van je voetbaltraining kan je natuurlijk nog altijd een gewone partij spelen met de jongens.

Zo, alweer een voetbaltraining om je kinderen een beweging aan te leren maar waarin men ook plezier heeft.

Veel succes!

Gratis aanmelden bij Coachy

1 Reactie

 1. Liessens geert

  Hé mannen,

  Leuke training alweer. Heb onlangs gebruik gemaakt van het gratis pakket en ben nu ook zeer te spreken over dit trainingsaanbod.
  Doe zo voort zou ik zeggen … Alleszins beter dan de coerver cursus op Dender afgelopen jaar waar ik jullie heb mogen ontmoeten.
  Laat maar weten indien jullie stages organiseren, leeftijden huidig U10 en U12.

  Geert liessens
  Trainer U10N
  K.Londerzeel SK.

  februari 13, 2014 om 8:32 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*