Voetbaltraining voor kinderen van 5 tot 10 jaar

• Tags: , , , , Geschreven door Tim op januari 17, 2013

Het kindervoetbal heeft zijn eigen aangepaste regels, maar de techniek is dezelfde als voor volwassenen of zelf voor profvoetballers. In dit artikel over voetbaltraining voor kinderen van 5 tot 10 jaar laten we u verschillende oefeningen zien.

Een kind kan trainen net zoals een prof, en alleen de intensie van de oefening wordt aangepast aan hun leeftijd. De bewegingen op de voetbaltraining blijven hetzelfde voor alle leeftijden.

De basistechnieken die een kind kan uitvoeren op de voetbaltrainingen zijn:

1/ Leiden met de bal
2/ Trappen van de bal
3/ Koppen op de bal
4/ Dribbelen
5/ Balcontrole

Op de voetbaltraining zijn de hierboven genoemde technieken belangrijk. Nog niet zo belangrijk is het tactische gedeelte, zoals aanvallen en verdedigen, die in een ander artikel over voetbaltraining zal worden uitgelegd.

Oefeningen met de bal:

– De bal tegen een muur trappen en als die terugkomt controleren met de voet, dit een aantal keren na elkaar.

– De bal hooghouden met beide voeten, knieën en het hoofd, deze oefening ontwikkelt het gevoel voor waarneming en gevoeligheid voor de bal.

– Plaats een rij van 4 of 5 potjes op de grond en met de bal aan de voet dribbelen we zigzaggend tussen de pionnen door terwijl we de bal onder controle houden.

– Hetzelfde als de vorige oefening maar dan met afwerken op doel.

– De bal omhoog trappen, hem 3 of 4 keer laten stuiteren en als die in de lucht is dan weer omhoog trappen. Op de voetbaltraining kan je dit meerdere malen herhalen, en daarna steeds minder laten stuiteren tot je de bal gelijk uit de lucht (zonder stuiteren) omhoog trapt. Probeer dat je het schot een bepaalde richting op kan laten gaan, bijvoorbeeld naar het doel of een medespeler.

– Gooi de bal omhoog en kop op de bal. Het is belangrijk dat de kinderen op de voetbaltraining dit doen met het voorhoofd en niet met de bovenzijde van het hoofd. Let ook op dat ze steeds hun ogen open houden en kijken naar de bal. Als aandachtspunt kan je beginnen met een ballon of een zachtere bal.

Gratis aanmelden bij Coachy

3 Reacties

 1. bas gayboi

  ik heb hier super veel aan gehad, dankuwel!

  oktober 10, 2017 om 8:13 am
 2. Wilfried

  Duidelijke uitleg

  januari 13, 2018 om 8:58 am
 3. mahfoud

  very nice

  oktober 19, 2018 om 11:02 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*