Voetbalvaardigheden

• Tags: , , , , , , Geschreven door Tim op september 1, 2015
Formatie Stop-Start

De volgende oefening/en die we voor jullie online plaatsen zijn er die je tijdens de opwarming kan gebruiken en dan vooral om de voetbalvaardigheden van onze spelers te verbeteren.

Wij krijgen regelmatig de vraag ivm oefeningen voor tijdens de opwarming en dan vooral gericht naar voetbalvaardigheden, wel mijn boodschap is de volgende….zorg dat de formatie niet te moeilijk is, dat er veel balcontacten zijn en dat je iedereen aan het werk kunt zien, daarom volgende formaties hieronder.

Leeftijdscategorie: U7 tot U21 en A-kern

Organisatie:

Maak een vierkant van 16m op 16m, als we met de kleinste werken (U7-U10): 12m op 12m

(klik op de afbeeldingen om deze oefeningen te vergroten)

Formatie opwarming skills

Indien we minstens met 8 spelers zijn, werken we in 4 teams zoals hier op de afbeelding. Indien met minder spelers, werk dan in 2 teams tegenover elkaar.

De 1ste spelers van ieder team leiden de bal (voetbalvaardigheden) tot aan de overkant en sluiten aan bij ander team. Daarna doen de 2de spelers van ieder team net hetzelfde enz……..

Wanneer vertrekken de spelers? Dit kan op signaal van de trainer maar ik geef de voorkeur dat je een team verantwoordelijk maakt om het signaal iedere keer te geven, dan crieeer je meer concentratie + als trainer kan je de jongens bijsturen waar nodig zonder dat jij moet bezig zijn wanneer de andere moeten vertrekken.

Voetbalvaardigheden: Ik denk dat iedereen onder ons wel genoeg voetbalvaardigheden kent om te geven aan onze spelers en indien je nog extra info wenst….. stuur ik jullie graag door naar onze website: http://www.1on1soccerskills.com

De volgende formatie is bijna identiek of de vorige maar nu hebben we ook aandacht voor stop/start oefeningen.

Formatie Stop-Start

De 1ste spelers van ieder team leiden de bal tot in de stop/start zone, doen een kap/draai beweging, leiden de bal verder naar de overkant en sluiten aan bij ander team. Daarna doen de 2de spelers van ieder team net hetzelfde enz……..

Ook voor stop/start bewegingen stuur ik jullie graag door naar onze website: http://www.1on1soccerskills.com

Hieronder staan ook beide formaties in het wit, veel plezier met de oefeningen en laat gerust een reactie na hieronder.

Formatie opwarming 1on1skills WitFormatie Stop-Start Wit

Gratis aanmelden bij Coachy

Nog geen reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*